Al Paćinu uručeno priznanje na Filmskom festivalu u Veneciji

Film \'\'Vajd Salome\'\', koji je treći Paćinov rediteljski rad, inspirisan je poznatom dramom i životom irskog pisca i pjesnika Oskara Vajlda
0 komentar(a)
Al Paćino, Foto: Rojters
Al Paćino, Foto: Rojters
Ažurirano: 05.09.2011. 10:44h

Holivudskom veteranu Al Paćinu, uručena je nagrada ''Slava filmskom autoru'', na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji uoči premijere njegovog dokumentarnog igranog filma ''Vajld Salome'' (Wilde Salome) u kome igra i jednu od uloga, prenijele su danas agencije.

Nagradu ''Slava filmskom autoru'' (Jaeger-LeCoultre), koja se dodeljuje filmskim autorima koji su ostavili pečat u savremenom filmu, Paćino je primio sinioć na specijalnoj gala ceremoniji dodjele nagrada.

Film ''Vajd Salome'', koji je treći Paćinov rediteljski rad, inspirisan je poznatom dramom i životom irskog pisca i pjesnika Oskara Vajlda.

''Trudio sam se da napravim priču'', rekao je Paćino, koji je osam puta nominovan za Oskara.

''Za svoj film kažem da nije ni i grani film ni dokumentarac, tako da nisam siguran šta je'', dodao je on

Ovaj 71-godišnji glumac rekao je da je Vajld bio ''fascinantan čovjek i da je bio veoma slobodouman i veliki vizionar''.

Među dosadašnjim dobitnicima počasne nagrade ''Slava filmskom autoru'' su i Takeši Kitano, Abas Kjarostami, Silvester Stalone i Anjes Varda.

Bonus video: