Britanci snimaju film o Srbiji nakon ubistva Đinđića

Kliford je najavio da će ta kompanija u januaru u Londonu premijerno prikazati akcioni film "Plaćenici" koji govori o Srbiji nakon Đnđićevog ubistva
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2011. 16:00h

Predsjednik britanske filmske kompanije "21st Century Filmworks Ltd" Terens Kliford Amos, gost Trećeg međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma - Silafest, izjavio je danas da se snima igrani film o Srbiji posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

Kliford je najavio da će ta kompanija u januaru u Londonu premijerno prikazati akcioni film "Plaćenici" koji govori o Srbiji nakon Đnđićevog ubistva.

"Film govori o ljudima iz američkih elitnih jedinica, koji po pozivu dolaze u Srbiju nakon ubistva premijera, kada nastaju veliki potresi i rascjepi, kako bi riješili političku situaciju", prenio je organizator "Silafesta".

Film govori o ljudima iz američkih elitnih jedinica, koji po pozivu dolaze u Srbiju nakon ubistva premijera

Priča je, kako je navedeno, bazirana na ratovima devedesetih godina, a glavnu ulogu tumači Bili Zejn.

Srbija sve zanimljivija svjetskim rediteljima

Kliford je rekao da je ideja za ovaj film došla od jednog italijanskog pisca i režisera i da će film moći da pogleda i srpska publika početkom sledeće godine.

Član žirija ovogodišnjeg festivala "Silafest", stručni saradnik Kembridža i Oksforda na katedri filmske produkcije, ocijenio je da će Srbija biti sve zanimljivija poznatim svjetskim rediteljima kao lokacija za snimanje.

On je tu tvrdnju obrazložio političkim promjenama, drugačijim predstavljanjem Srbije uz isticanje njenih prirodnih ljepota, ali i pojavljivanjem zvijezda kao što je Novak Đoković.

Bonus video: