Aćimić najbrži na treningu

“Glava Zete” se boduje za Prvenstvo Crne Gore na brdskim stazama i otvoreno prvenstvo Crne Gore, na kojem pravo učešća imaju svi registrovani domaći i strani vozači, pa ovo nadmetanje ima međunarodni karakter
62 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Aćimić, Foto: Saša Vujanović
Jovan Aćimić, Foto: Saša Vujanović
Ažurirano: 03.09.2011. 20:13h

Rekorder na brdskoj trci “Glava Zete”, Jovan Aćimić bio je najbrži na zvaničnom treningu na kojem je startovao 51 automobilista. Prestižna trka od Bogetića do Glave Zete počinje sjutra u 12 sati, a trasa će biti zatvorena sat ranije.

"Aćimić je bio najbrži, ali uslovi na stazi su bili izuzetno teški i nije bilo moguće oboriti rekord. Ova nesnosna vrućina je zaista smetala, a tako će vjerovatno biti i sjutra na stazi. Ovo je peta brdska trka u kalendaru, a odvožene su i dvije kružne. Sve to iziskuje dosta novca u ovoj krizi, pa je Crnogorski savez auto-moto sportskih klubova (CGSAMSK) odlučio da do kraja šampionata ne naplaćuje startarine. Biće teško, ali dovijaćemo se" kazao je predsjednik CGSAMSK-a Dragan Velimirović, pod čijim okriljem AMSK Onogošt organizuje ovu prestižnu, 6,900 metara dugačku trku.

Aćimić je na drugom treningu bio jako blizu svom najboljem rezultatu (rekord iznosi 3:35,159 minuta). Bio je sporiji tek nešto više od dvije sekunde (3:37,21), odnosno za 6,5 sekundi brži nego na prvom treningu. U najjačoj konkurenciji, klasi 2, članica Lovćena Jelena Janković je na treningu ustupila prednost samo klupskom drugu Milošu Vojvodiću, koji je bio prvi u konkurenciji devet automobilista. Odlično vrijeme na prvom treningu imao je i Dragan Milić (3:57,15) ali ga je kvar na motoru spriječio da po drugi put preveze stazu.

“Glava Zete” se boduje za Prvenstvo Crne Gore na brdskim stazama i otvoreno prvenstvo Crne Gore, na kojem pravo učešća imaju svi registrovani domaći i strani vozači, pa ovo nadmetanje ima međunarodni karakter.

Bonus video: