Milika Pavlović ne ide na pjesničko veče posvećeno njemu u Petrogradu

Veče posvećeno ovom pjesniku organizuje pomenuto odjeljenje svjetske književnosti Biblioteke "Vladimir Majakovski"
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2011. 14:49h

Veče poezije crnogorskog pjesnika Milike Pavlovića, biće održano 23. septembra u Petrogradu, u Centralnoj gradskoj biblioteci "Vladimir Majakovski" - na Odjeljenju za inostranu književnost.

Veče posvećeno ovom pjesniku organizuje pomenuto odjeljenje svjetske književnosti Biblioteke "Vladimir Majakovski", a medijator je gospođa Asja Šnederman.

Najnoviju Pavlovićevu zbirku "Zbog sunca i Peloponeza" ( Dani - Sarajevo, 2010), kao i neke od pjesama iz knjige "Govoreći kao Skit" (izbor iz ranijih Pavlovićevih zbirki) na ruski jezik je preveo istaknuti petrogradski književnik, likovni i književni kritičar Eduard Šnederman, koji će na toj večeri i govoriti o Pavlovićevoj poeziji.

Na petrogrdskoj književnoj večeri u čast crnogorskog pjesnika učestvovaće, pored ostalih, i istaknuti likovni umjetnici iz poznate petrogradske umjetničke "Grupe 8 - Stubište".

Ta grupa je, prije dvadeset godina, Pavlovića primila za počasnog člana.

Pavlović neće otputovati na svoje književno veče u Petrograd jer, kaže, nema sponzora koji bi snosio troškove pjesnikovog boravka u gradu na Nevi.

Bonus video: