Crna Gora ide dalje

Nakon pobjede u Pljevljima (3:1), izabranici Ivana Joksimovića su i večeras u Skoplju bili bolji od Makedonije, ovoga puta sa 3:2, u revanš meču eliminacione runde.
0 komentar(a)
Marko Bojić, Foto: Boris Pejović
Marko Bojić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.09.2011. 21:53h

Kao i u prvom meču, crnogorski odbojkaši su dozvolili Makedoniji da se vraća u meč, i da dobije izgubljeni set. Međutim, epilog je bio isti kao i u Pljevljima – izabranici Ivana Joksimovića su večeras, nakon trilera, savladali Makedoniju 3:2, u revanš meču eliminacione runde kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu.

"Crveni" su, tako, izborili plasman u narednu rundu kvalifikacija, plasirali su se na jedan od tri pretkvalifikaciona turnira (grupa A), na kojem će igrati protiv četiri selekcije sa Evropskog prvenstva u Češkoj i Austriji, te boljeg iz duela između Španije i Danske. Sa tog turnira u novembru, koji se igra u Bugarskoj, samo prvoplasirana ide u posljednji krug kvalifikacija za Igre u Londonu.

"Kao što smo i najavljivali, popravili smo sliku iz prvog meča u Pljevljima, uspjeli smo da pobijedimo u jako uzbudljivoj utakmici. Bilo je, međutim, ponovo oscilacija u našoj igri, prvenstveno u drugom i trećem setu, ali smo na vrućem terenu uspjeli da izborimo veoma bitnu pobjedu protiv kvalitetnog protivnika. Strateški gledano, prolaz u narednu rundu kvalifikacija je jako bitan za nas, jer ćemo imati tri, eventualno četiri kvalitetne utakmice, i priliku da naš talenat i potencijal izmjerimo sa najjačima, kako bismo vidjeli gdje se nalazimo u odnosu na ekipe iz vrha", kazao je “Vijestima” nakon meča selektor Ivan Joksimović.

U odnosu na prvi meč, Joksimović je izvršio dvije izmjene u startnoj postavi – Milivojević i Šuljagić su zauzeli mjesto Čabarkape i Ječmenice. Ostali starteri su bili isti kao prije nedjelju dana – tehničar Dabović, primač Bojić, korektor Ćulafić, srednji bloker Ćuk i libero Rašović. U igru su ulazili Čabarkapa, Ječmenica, Minić i Bošković, dok je jedino mladi Đukić meč posmatrao sa klupe.

Crna Gora je mogla do ubjedljivije pobjede, jer je u drugom setu prokockala vođstvo od 16:8, a u trećem od 17:11. Na kraju je, međutim, presudio kvalitet, to se posebno vidjelo u petom setu...

Makedonija - Crna Gora 2:3 (22:25, 25:23, 22:25, 21:25, 4:15)

Skoplje – Dvorana: “Boris Trajkovski”. Gledalaca: 2.500. Sudije: Bagde (Turska) i Njani (Italija). Poeni iz napada: Makedonija 68, Crna Gora 76. Poeni iz bloka: Makedonija 7, Crna Gora 13. Poeni iz servisa: Makedonija 4, Crna Gora 10. Greške: Makedonija 33, Crna Gora 30.

Makedonija: G. Gjorgijev, Josifov 10, N. Gjorgijev 15, Despotovski 1, Ljaftov, Simovski 25, Gjorgijevski 5, Nikolov, Trajčevski, Karanović 9, Ginov (libero), Zafirov 3.

Crna Gora: Minić, Bojić 13, Ćuk 12, Bošković, Rašović (libero), Đukić, Dabović 7, Čabarkapa, Milivojević 9, Šuljagić 10, Ječmenica 1, Ćulafić 24.

Bonus video: