ODBOJKA

Dukić u Budvanskoj rivijeri

Interesantno, prva runda pregovora sa Dukićem, početkom ljeta, nije uspješno završena, a dvije strane su se “našle” tek danas.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 14:40h

Nemanja Dukić je šesto pojačanje Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera – bivši primač servisa Budućnosti sa Budvanima je dogovorio saradnju do kraja nastupa Rivijere u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Interesantno, prva runda pregovora sa Dukićem, početkom ljeta, nije uspješno završena, a dvije strane su se “našle” tek danas, čime su Budvani dobili kvalitetnog, iskusnog i pouzdanog igrača na prijemu servisa.

"Prevagnula je Liga šampiona i moja želja da se, ipak, vratim na tu scenu. Uz to, u Budvi se uvijek dobro trenira, ove godine je ekipa mlada, i vjerovatno su svi željni dokazivanja. Biće dosta teških utakmica i turnira u pripremnom periodu, tako da očekujem dobru odbojkašku sezonu. Najzad, pored sebe na prijemu servisa imaću Ivana Rašovića, tako da će mi biti mnogo lakše – uz osmjeh je kazao "Vijestima" Dukić, koji je sa liberom Rašovićem igrao zajedno pet sezona u Budućnosti.

Nemanja Dukić je 2004. godine stigao u Budućnost iz pančevačkog Dinama, i u Podgorici odigrao punih pet sezona i ostavio dubok trag. Prije dvije sezone je otišao u Italiju, u redove A2 ligaša Edilese Kavrijađa, dok je proteklu sezonu proveo u francuskom Sen Kventenu, zajedno sa još dvojicom bivši igrača Budućnosti, Mladenom Majdakom i Markom Zlatićem. Imao je i iskustvo u Libanu, u Al Anvaru.

Prije Dukića, redove Budvana su pojačali tehničar Nemanja Stefanović (stigao iz Crvene zvezde), kubanski korektor Josmani Dias Karmenate, libero crnogorske reprezentacije Ivan Rašović (Budućnost), primač servisa Nemanja Stevanović (Radnički) i korektor, hrvatski reprezentativac Ivan Raič (Pineto).

Ugovor je produžio srednji bloker Milan Marković, novi kapiten tima.

Klub su napustili Konstantin Čupković (Belhatov), Aleksandar Šafranovič (Unterhahing, Njemačka), Balša Radunović (Segrate, Italija), Nikola Renovica (Bul, Njemačka), Rajdel Poej (Gasprom, Rusija), Sebastijan Škorc, Veljko Petković i Milan Jurišić.

Ugovor je istekao i treneru Veselinu Vukoviću (na pripremama je reprezentacije Slovenije koju očekuje Evropsko prvenstvo), koji još uvijek nije parafirao novi ugovor.