Ćulafić: Umirićemo domaćina

"Atmosfera je pozitivna, vjerujem da ćemo u Skoplju pozitivno proći. Ne vidim razloga da bude drugačije", kaže za "Vijesti" selektor Ivan Joksimović.
0 komentar(a)
Joksimović i izabranici, Foto: Boris Pejović
Joksimović i izabranici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.09.2011. 20:26h

Računajući i prijateljske mečeve, odbojkaška reprezentacija Crne Gore pod kormilom novog selektora Ivana Joksimovića ima bilans od devet pobjeda i jednog poraza. Međutim, trećeg selektora u nezavisnoj državi i njegove izabranike večeras u Skoplju protiv Makedonije, u revanš meču eliminacione runde kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, očekuje najvažniji meč u ovom ciklusu. Ako prebrode Makedonce, "crveni" će izboriti plasman u narednu rundu, odnosno nastup jednom od tri pretkvalifikaciona turnira (grupa A), na kojem će se naći četiri selekcije sa Evropskog prvenstva u Češkoj i Austriji, te bolji iz duela između Španije i Danske.

Sa tog turnira u novembru samo prvoplasirana u posljednji krug kvalifikacija za Igre u Londonu, na turnir koji će biti održan u Bugarskoj, šanse Crne Gore su samo teoretske, ali bi mečevi sa takvim rivalima bili prilika za napredovanje i podizanje rejtinga naše odbojke...

"Igrači dobro znaju da ih u novembru, ako prođemo, očekuje još pet jakih utakmica protiv selekcija koji pripadaju kremu evropske odbojke. Razmišlja se malo i o tome, to je i dodatni motiv za revanš. Atmosfera je pozitivna, vjerujem da ćemo u Skoplju pozitivno proći. Ne vidim razloga da bude drugačije", kaže za "Vijesti" selektor Ivan Joksimović.

Iako nijesu briljirali, crnogorski odbojkaši su prvi meč u Pljevljima riješili u svoju korist 3:1, u meču koji je mogao biti završen maksimalnij trijumfom domaćina (u trećem setu nijesu iskoristili tri meč lopte), ali i znatno neizvjesniji duel, s obzirom da Makedonija nije realizovala šest set lopti u prva dva seta, koje je izgubila. U revanšu se, međutim, ne broje setovi, već ukupna pobjeda. Ako domaćin slavi, bilo kojim rezultatom, igraće se "zlatni set" do 15. poena. Naši seniori će pokušati da to izbjegnu...

"Znamo da neće biti lako. Međutim, igrači su svjesni da su u prvom meču odigrali sa 30-40 odsto svojih mogućnosti. Očekujem da će ekipa u revanšu biti veoma agresivna, sa maksimalno izraženim voljnim momentom", dodao je Joksimović, koji je na put poveo svih 14 igrača.

"Crveni" su u Skoplje stigli juče ujutro oko 7.30 časova, nakon osam i po sati puta, i istog dana u popodnevnim satima odradili prvi trening u dvorani "Boris Trajkovski". Danas prijepodne će imati još jedan trening od 60 minuta...

"Nakon prvog meča imamo jasniju sliku o protivniku, znamo kako igraju, šta su vrline i mane Makedonaca. U Skoplju će biti teže nego u Pljevljima, jer igramo na njihovom terenu, ali mislim da smo u prvom meču odigrali ispod naših mogućnosti. Mi možemo dosta bolje i mislim da ćemo u ovoj utakmici prikazati puno bolju igru, što je, naravno, i potrebno za povoljan rezultat u revanšu. Očekujem da će domaćin krenuti silovito, ali vjerujem da možemo da ih “umirimo”, i meč riješimo u našu korist”", kazao je "Vijestima" korektor Miloš Ćulafić, koji je u prvom duelu upisao 21 poen.

Utakmica u Skoplju počinje u 21 čas. Sude Turčin Bagde i Italijan Njani.

Bonus video: