Kad su mi kazali što je uradio rekao sam sinu u afektu-monstrume

Nakon toga je sudiji, u prisustvu Lepe Medenice, zamjenika višeg državnog tužioca, kazao da će o svemu da razmisli, te da će se za sada braniti ćutanjem
261 pregleda 0 komentar(a)
Anto Ždralević privođenje Viši sud, Foto: Savo Prelević
Anto Ždralević privođenje Viši sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2011. 08:43h

Anto Z. Ždralević (18) iz Nikšića, osumnjičen za monstruozno ubistvo tekstopisca i kompozitora Laza Tripkovića (61) iz Nikšića, branio se ćutanjem kod sudije za istragu Radomira Ivanovića, saznaju “Vijesti”.

Kako nezvanično saznajemo, mladić je prije početka salušanja, u zgradi Višeg suda u Podgorici obavio povjerljivi razgovor sa braniocem, advokaticom Radmilom Ostojić.

Nakon toga je sudiji, u prisustvu Lepe Medenice, zamjenika višeg državnog tužioca, kazao da će o svemu da razmisli, te da će se za sada braniti ćutanjem.

Službenici Područne jedinice u Nikšiću su priveli Ždralevića, koji je prema navodima krivične prijave osumnjičen za teško ubistvo 27. avgusta izvšeno na svirep i podmukao način.

Zajedno su slavili i pili

Za vrijeme saslušanja, ispred zgrade suda čekao je Zoran Ždralević, dječakov otac, kao i ujak. Ždralević je pojasnio da ne stoje navodi da se radi o planiranom ubistvu, kako je objavljeno u štampi, dodajući da je njegov sin preko Interneta samostalno izučavao satanističku literaturu. Naveo je da je njegov sin bio prilično “zatvoren”.

“Kada su mi rekli šta se desilo, nisam vjerovao da je to moj sin uradio. Šakama sam sebe u glavu udarao, i onako u afektu sam rekao sinu: 'Monstrume'”.

Saznajemo da je Anto tek nedavno postao punoljetan, a 18. rođendan je proslavio 2. avgusta. Nezvanično saznajemo da je mladić inspektorima u nikšićkoj policiji kazao da je sa drugovima bio kod Tripkovića, da su popili dosta piva, a zatim se razišli.

Kako je naveo, otišao je kući i uzeo litar rakije kajsijevače, a potom se vratio u kuću Tripkovića. Kada je alkohol proradio, kako je mladić ispričao, Lazo Tripković je počeo da ga dodiruje i seksualno ga napada. Nakon toga, on je Tripkovića usmrtio sa više od 40 uboda nožem.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: