Službenik Uprave policije ranio saputnika u automobilu

Tešku povredu u predjelu grudnog koša, prema saopštenju Uprave policije, nanio mu je Sreten Zindović (26) iz Mojkovca
662 pregleda 0 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.08.2011. 19:38h

Ljekar Kliničkog centra Miljan Zindović teško je ranjen u utorak veče u podgoričkom naselju Zabjelo.

Tešku povredu u predjelu grudnog koša, prema saopštenju Uprave policije, nanio mu je Sreten Zindović (26) iz Mojkovca, službenik Uprave policije.

Policija je sinoć saopštila da je Sreten Zindović dok se nalazio u putničkom vozilu ''polo'', podgoričkih registarskih oznaka, u kome se pored njega nalazio Jovica Zindović (34) iz Pljevalja, I.Z. i povrijeđeni Miljan Zindović “slučajno ispalio metak iz pištolja marke ''ČZ 75 B'' kalibra 9 milimetara koji je pogodio ljekara”.

Policijci su uhapsila kolegu Zindovića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “teško djelo protiv opšte sigurnosti” i Jovicu Zindovića, koji je vlasnik pištolja iz kojeg je Sreten ranjen, zbog krivičnog djela “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

“Vijestima” je sinoć rečeno u Kliničkom centru da je zdravstveno stanje ljekara Miljana Zindovića stabilno , ali da je njegov život i dalje ugrožen.

Policija je sinoć saopštila da je oružje, za koje se sumnja da je iz njega Sreten Zindović ispalio hitac, za koji njegov rođak Jovica Zindović nema oružni list poslat u Forenzički centar na vještačenje ali i druge izuzete tragove sa lica mjesta. Policija je, takođe izuzela i sve ostale tragove vezane za izvršenje ovog krivičnog djela i proslijedila ih u Forenzički centar, radi vještačenja.

Protiv osumnjičenih Sretena i Jovice, koji su zadržani u policijskim prostorijama , slijedi krivična prijava za krivična djela koja im se stavljaju na teret i uz koju će biti privedeni nadležnom istražnom sudiji.

Bonus video: