Mrvaljeviću premija od 39 hiljada eura i status vrhunskog sportiste

Mrvaljević je medaljom iz Pariza stekao status vrhunskog sportiste, na osnovu čega ga sljeduje državna penzija sa navršenih 40 godina starosti.
0 komentar(a)
Srđan Mrvaljević prijem, Foto: Www.gov.me
Srđan Mrvaljević prijem, Foto: Www.gov.me
Ažurirano: 30.08.2011. 17:25h

Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević za osvojenu srebrnu medalju na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Parizu dobiće premiju u iznosu od 39 hiljada eura, saopštio je danas ministar prosvjete i sporta u Vladi Crne Gore Slavoljub Stijepović.

Stijepović je kazao da je premija u skladu sa zakonom, a dodjeljuje se osvajačima medalja u sportovima koji su na programu Olimpijskih igara. Ministar sporta i prosvjete, kako je navedeno na sajtu ovog ministarstva, potvrdio je ono što je zakonom već definisano, a to je da je Mrvaljević medaljom iz Pariza stekao status vrhunskog sportiste, na osnovu čega ga sljeduje državna penzija sa navršenih 40 godina starosti.

Stijepović je danas, zajedno sa predsjednikom Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušanom Simonovićem, u vili “Gorica” upriličio svečani prijem za Mrvaljevića, i obećao da će njegovo ministarstvo “pružiti svu neophodnu finansijsku pomoć za program Džudo saveza Crne Gore na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine”.

"Ovom prilikom ministar Stijepović je lično čestitao Mrvaljeviću na osvojenoj srebrnoj medalji i zahvalio mu se što je promovisao crnogorski sport i državu Crnu Goru na međunarodnom planu", navodi se u saopštenju iz Ministarstva prosvjete i sporta.

Kako je navedeno u saopštenju, Srđan Mrvaljević je “zahvalio svima na podršci i pomoći koju su mu pružili i naglasio da se nada da će svojim trudom i radom i u narednom periodu Crnoj Gori donijeti najsvjetlija sportska odličja”.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Džudo saveza Crne Gore, kao i direktor Uprave za mlade i sport Dragan Drobnjak.

Bonus video: