"Petrovac jazz festival" okuplja poznata imena jazz muzike

Svečano otvaranje festivala je u 19 sati, ispred JUSD ,,Crvena komuna,, a muzičko-scenski performansi će biti na terasi Kastela
0 komentar(a)
Petrovac Jazz Festival, Foto: Vuk Lajović
Petrovac Jazz Festival, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.08.2011. 13:56h

Peti Internacionalni “Petrovac Jazz festival” počinje sjutra veče u Petrovcu, a do 3. septembra do kada traje, na festivalu će nastupiti poznata imena jazz muzike.

Na otvaranju će nastupiti ,,Entre suenos", sa igrom i pjesmama iz Španije.

Svečano otvaranje festivala je u 19 sati, ispred JUSD ,,Crvena komuna,, a muzičko-scenski performansi će biti na terasi Kastela, rekao je direktor festivala Vinko Mihajlović na konferenciji za novinare.

Bogat program

"U muzičkom dijelu na otvaranju će nastupiti Darko Nikčević i Srđan Bulatović "duo Montenegro", koji će za ovu priliku izvoditi pjesme sa njihovog novog projekta “Dodir Crne Gore”, a isto veče nastupiće i Karlheinz Miklin Trio iz Austrije.

Završetak prve večeri rezervisan je za mladi sastav Flying Pekinese Quintet iz Makedonije", kazao je Mihajlović.

Dugog dana festivala nastupiće maestru saksofona i profesoru iz Berlina Peter Weniger Trio, a nastupiće i legenda jugoslovenske Jazz muzike sa prostora naše regije, pijanista Miša Šiz i njegov quartet iz Njemačke sa pjevačicom Gerty Raym.

Muzičko-scenski performansi biće upriličeni na terasi Kastela

"Treći dan festivala je prepušten notama koje će upriličiti bend iz Holandije Blazin Quartet , dok je za finiš večeri rezervisan za sjajan etno devetočlani sastav Jazzwa iz austrije. Poslednjeg, četvrtog dana festivala nastupiće mlada i jako popularna latino pjevačica, Marita Alban Juarez iz Poljske,dok je čast da muzički spuste zavjesu petog Petrovac Jazz Festivala pripala najboljoj Jazz fuziji iz Madjarske sastavu Djabe", kazao je Mihajlović.

Već dugi niz godina festival pomazu Opština Budva, Turistička organizacija Budva, već tradicionalno i Ambasada Austrije. Ambasada Poljske, Ambasada Njemacke, Goete institut iz Beograda , kao i mnogobrojni prijatelji festivala.

Ulaz je besplatan.

Bonus video: