Nikšićanin na jedrilici sa američkom zastavom uhvaćen sa 62 kg skanka

Policija je u dvije kabine pronašla šest većih putnih torbi u kojima se nalazilo 60 pvc pakovanja biljne materije
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2011. 10:41h

Hercegnovska policija u zajedničkoj akciji sa službenicima granične pomorske policije Herceg Novi, zaplijenila je oko 62 kilograma opojne droge skank, uhapsila i podnijela krivičnu prijavu protiv M.A. (19) iz Nikšića, zbog sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policija je postupajući po operativnim saznanjima, u ponedjeljak oko 13.10 časova, u akvatoriji Herceg Novog, u blizini Zelenike, zaustavila i kontrolisala plovilo-jedrilica, marke '"Beneteau Oceanis'" tip 36.1, sa nazivom "Mašunja", koje je plovilo pod američkom zastavom, čiju je posadu sačinjavao osumnjičeni M.A. i još dva lica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je, plovilo sa posadom sprovela u luku "Zelenika", gdje je na osnovu naredbe istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, izvršila pretres pomenutog plovila i tom u dvije kabine, koje se koriste za spavanje, smještene u krmenom djelu jedrilice, pronašla šest većih putnih torbi u kojima se nalazilo 60 pvc pakovanja, koja su sadržala ukupno oko 62 kilograma biljne materije, za koju se sumnja, da je opojna droga skank.

Pronađena materija je oduzeta i biće proslijeđena u Foreznički centar na dalje analize.

Policija je od članova posade prikupila obavještenja na okolnosti ovog događaja.

Policija je, došla do sumnje, da je M.A., namjeravao da pomenutu količinu skanka iz Crne Gore, morskim putem, prokrijumčari za Hrvatsku.

O događaju obaviješten nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo.

Osumnjičeni M.A. će, uz krivičnu prijavu, zu srijedu biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Galerija

Bonus video: