Bicikla se najčešće kradu u Bloku 5 i Donjoj i Gornjoj Gorici, na Koniku nema krađa

U glavnom gradu ove godine otuđeno 38 bicikala, ali se najčešće zbog male vrijednosti to tretira kao sitna krađa i vlasnici lopove mogu goniti samo po privatnoj tužbi
0 komentar(a)
biciklo, Foto: Shutterstock.com
biciklo, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.08.2011. 07:20h

Broj ukradenih bicikala na teritoriji Podgorice i ove godine povećan je tokom ljetnjh mjeseci, kazao je "Vijestima" zamjenik komandira za javni red i mir u CB Podgorica Darko Knežević.

"Od početka godine ukupno 38 osoba prijavilo je otuđenje bicikla. Od tog broja, deset prijava bilo je do kraja maja, a ostalo tokom juna i jula", kazao je Knežević.

On je pojasnio da je samo u dva slučaja od 38 u pitanju krivično djelo krađa, jer je riječ o biciklima vrijednosti 500, odnosno 800 eura i oba slučaja su riješena, bicikla su vraćena vlasnicima, a protiv Podgoričanina Ž. P. koji ih je ukrao podnijeta je krivična prijava. U ostalim slučajevima, koji još nijesu riješeni, zbog male pojedinačne vrijednosti otuđenih bicikala ovo djelo tretira se kao sitna krađa, a oštećeni počinioce mogu goniti po privatnoj tužbi.

"Svake godine krađe bicikala izražene su tokom ljetnjih mjeseci. Najčešće se kradu bicikla koja djeca ispred zgrada ostavljaju nakratko bez nadzora, a samo u nekoliko slučajeva ukradena su bicikla koja su bila zaključana i osigurana u ulazu neke zgrade. Najviše krađa prijavljeno je u centru grada, Bloku V, Donjoj i Gornjoj Gorici, a ima ih u svim djelovima grada, izuzev na Koniku, u Zeti i Tuzima, odakle nijesmo imali nijednu prijavu", kazao je Knežević.

Bonus video: