Odakle majci Darka i Duška Šarića 300.000 u kešu?

Majka Šarića je prijavila da su je dvojica mladića krajem jula prevarila za 300.000 eura, obećavajući joj da će joj pomoći oko oslobađanja mlađeg sina
71 pregleda 0 komentar(a)
Duško Šarić suđenje BP, Foto: Viši sud Bijelo Polje
Duško Šarić suđenje BP, Foto: Viši sud Bijelo Polje
Ažurirano: 30.08.2011. 08:06h

Specijano tužilaštvo moglo bi da u narednih nekoliko dana zatraži od policije provjeru odakle Ivanki Šarić, majci odbjeglog Darka i uhapšenog Duška Šarića, 300.000 eura u kešu koje je, navodno, isplatila dvojici osumnjičenih prevaranata.

“Vijestima” je u tužilaštvu rečeno da bi za njih mogao da bude interesantan slučaj iz Budve, kada je majka Šarića prijavila da su je dvojica mladića krajem jula prevarila za 300.000 eura, obećavajući joj da će joj pomoći oko oslobađanja mlađeg sina.

“Prvo treba da se upoznamo sa osnovnim predmetom, koji se vodi u Budvi, a posebno dijelom da li postoji osnovana sumnja da je novac isplaćen dvojici osumnjičenih. Ukoliko su navodi prijave majke Šarića tačni, za nas bi moglo biti interesantno odakle njoj toliki novac u kešu”, rečeno je u tužilaštvu.

Prilikom hapšenja kod Terzića je nađeno oko 24.000 eura, za koje se vjeruje da je dio novca koje mu je dala Ivanka Šarić, navodno za obećanja da će joj pomoći da se u Italiji prekine krivična odgovornost protiv njenog sina Duška

Terzić je uhapšen u nedjelju popodne u iznajmljenom stanu u Budvi, nakon što je policija provjerama listinga telefona došla do podatka da je on krajem jula pozivao Ivanku Šarić. Osim Terzića, po nalogu crnogorske policije u Kraljevu je gotovo u isto vrijeme uhapšen i Aksentije Ilijin (34), koji se sumnjiči da je sa njim smislio, pa prevario majku Šarića, koji su već dvije godine označeni da su organizovali narko-kartel.

Prilikom hapšenja kod Terzića je nađeno oko 24.000 eura, za koje se vjeruje da je dio novca koje mu je dala Ivanka Šarić, navodno za obećanja da će joj pomoći da se u Italiji prekine krivična odgovornost protiv njenog sina Duška, koji se nalazi u pritvoru u Bijelom Polju.

Ivanka Šarić je u petak prijavila dvije NN osobe da su je krajem jula pozvale na telefon i ponudile joj da pomognu oko Duškove slobode, ali su zauzvrat tražili 300.000 eura. Izgleda, kako se vjeruje, da je priča dvojice osumnjičenih bila veoma ubjedljiva ili je majka Šarića bila prilično naivna.

Vjerovatno, ne sluteći da je postala žrtva prevare ona je 31. jula mladićima na ruke u svom stanu ispatila novac, za koji je tvrdila da ima od prodaje porodične imovine i ušteđevine.

Bonus video: