Ritualno ubistvo ili osveta zbog seksualnog uznemiravanja?

Ždralević je navodno individualno izučavao pogubljenja i prinošenje žrtava idolima, a policiji se požalio da ga je Tripković seksualno uznemiravao zbog čega ga je i ubio
598 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2011. 17:18h

Nikšićanin Anto Ždralević (18), osumnjičen za ubistvo Laza Tripkovića, rekao je policiji da nije član nikakve sekte i da je ubistvo sam isplanirao, prenosi televizija "Vijesti".

Ždralević je navodno individualno izučavao pogubljenja i prinošenje žrtava idolima, a policiji se požalio da ga je Tripković seksualno uznemiravao zbog čega ga je i ubio.

Kako prenosi televizija "Vijesti", Tripković je dan prije smrti dobio poruku u kojoj ga mladić iz kraja poziva na seks.

Stručnjaci su naveli da način na koji je Tripković ubijen može da predstavlja neku vrstu ritualnog ubistva.

Psiholog Ranka Božović kaže za televiziju "Vijesti" da se čini da se u ovom konkretnom slučaju radi o "stanju potpunog odsustva svijesti".

Božović kaže da je teško povjerovati da bi neko mogao biti sposoban za takvo djelo bez vanjske stimulacije, poput alkohola

Na Fejsbuku zagrljen sa žrtvom

Fejsbuk profil Anta Ždralevića ne razlikuje se previše od profila njegovih vršnjaka.

Objavljivao je najčešće rok pjesme poznatih svjetskih grupa. Ipak, dan prije monstruoznog ubistva nas svom zidu napisao je stihove pjesme grupe Queen "Another one bites the dust": "There are plenty of ways you can hurt a man and bring him to the ground" (Postoji više načina da se čovjek povrijedi i baci na tlo).

Ždralević sa Tripkovićem i prijateljima

Mladić na svom Fejsbuk profilu među omiljenim navodi knjige "Zovem se Crveno", Orhana Pamuka, te roman Dostojevskog "Zločin i kazna".

Sudeći po vremenu objava sadržaja, Ždralević je bio česti posjetilac društvene mreže na kojoj je ovim citatom opisao sebe: "Osciliram između stanja u kome mislim da sam lud i stanja u kojem mislim da nisam dovoljno lud."

Njegov Fejsbuk profil zanimljiv je zbog fotografije na kojoj je Ždrarević zagrljen sa žrtvom, u društvu prijatelja.

Njegov Fejsbuk profil zanimljiv je zbog fotografije na kojoj je Ždrarević zagrljen sa žrtvom, u društvu prijatelja.

Mladić se sumnjiči da je Tripkovića ubo nožem 40 puta, izvadio mu oko i prerezao dušnik.

Policija sumnja se da je ubistvo inspirisano „proučavanjem satanističke literature“. Policija je saopštila da je na mjestu zločina ubica na zidu nacrtao pentagram i ostavio poruku sadržine: "Neka zna j..... Crna Gora šta sam uradio!!! P.... hrišćani! Doći ću!".

Na Ždralovićevoj FB stranci nema naslova satanističke literature na koje policija sumnja, osim naslova pjesama globalno popularnih hevi metal bendova koji nerijetko koketiraju sa satanizmom.

Galerija

Bonus video: