Stoner najbrži sedmi put ove sezone

Stoner je od sedmog kruga preuzeo vođstvo od Pedrose, koje je zadržao sigurnom vožnjom i na kraju lagano trijumfovao.
0 komentar(a)
Stoner, Foto: Reuters
Stoner, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.08.2011. 22:28h

Vozač Honde Kejsi Stoner trijumfovao je sedmi put u ovogodišnjem Moto GP šampionatu. Stoner je 12. trku ove sezone, voženu za Veliku nagradu Indijanopolisa, završio u vremenu 46:52.786, pet sekundi brže od timskog kolege Danija Pedrose. Pored Honde, razlog za slavlje su imali i domaći navijači, kao i tim Jamahe, jer se na podijumu našao i Ben Spiz.

Stoner je u sedmom krugu preuzeo vođstvo od Pedrose, koje je zadržao sigurnom vožnjom i na kraju lagano trijumfovao.

Trećeplasirani Amerikanac je nakon lošeg starta pao sa druge na devetu poziciju. Nakon toga je i izletio sa staze zbog kontakta sa Andreom Doviciozom. Vozač Jamahe se ipak nije predavao na domaćem tlu i sjajnom vožnjom uspio je da zauzme mjesto na podijumu.

Horhe Lorenco se jedno vrijeme dobro držao, ali je na cilj došao tek četvrti, dok je iza njega stigao Doviciozo. Šesto vrijeme je ostvario Alvaro Bautista, dok je još jedan Amerikanac, Kolin Edvards, bio sedmi. Osmi je kroz cilj prošao Randi de Punije, a Hiroši Aojama za njim kasnio manje od sekunde. Valentino Rosi je sa 14. pozicije na startu u osmom krugu pao na začelje, 17. mjesto, zbog problema sa motorom. Iako je izgledalo kao da će da odustane, devetostruki svjetski šampion je uspio da se probije u najboljih 10.

Stoner je ovom pobjedom povećao prednost u generalnom poretku i sada ima 243 boda, 44 boda više od aktuelnog šampiona Lorenca. Naredna trka za Veliku nagradu San Marina voziće se već sledećeg vikenda.

Bonus video: