Anto Ždralević (18) osumnjičen za monstruozno ubistvo Laza Tripkovića

"Sumnja se da je brutalan način izvršenja krivičnog djela inspirisan proučavanjem satanističke literature od strane osumnjičenog"
2168 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2011. 20:35h

Nikšićka policija uhapsila je Anta Ždralevića (18) iz Nikšića, zbog sumnje da je u subotu veče na monstruozan način iz sektaških pobuda nožem usmrtio sugrađanina Laza Tripkovića (61) u njegovoj kući u Nikšiću, u naselju Rastoci.

"Nakon završene obdukcije konstatovano je da se radi o nasilnoj smrti, izvršenoj na brutalan način, gdje su na tijelu žrtve, od strane patologa, konstatovane povrede, i to oko 40 ubodnih rana, od kojih pet smrtonosnih, od čega tri u predjelu srca, koje su sve nanesene najvjerovatnije hladnim oružjem – nožem. Takođe, na tijelu žrtve konstatovana je povreda u vidu prerezanog dušnika, kao i to da je izvađeno lijevo oko, uz pokušaj vađenja desnog oka. Na tijelu su uočeni i tragovi paljenja“, navodi se u saopštenju policije.

Ispred kuće osumnjičenog bili su okupljeni rođaci i komšije. I dok je na ulici vladao muk i nevjerica u kući Ždralevića čula se kuknjava i lelek

Svi tragovi, pronađeni na licu mjesta, su izuzeti i poslati u Forenzički centar u Danilovgradu, radi daljih analiza. Osumnjičeni Ždralević je, u prisustvu zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici i branioca po službenoj dužnosti, saslušan u svojstvu osumnjičenog.

"Policija raspolaže saznanjem o mogućem motivu, a sumnja se da je brutalan način izvršenja krivičnog djela inspirisan proučavanjem satanističke literature od strane osumnjičenog. On je zadržan u prostorijama PJ Nikšić i uz krivičnu prijavu će biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počini navedeno krivično djelo“, stoji u saopštenju policije.

Policija ispred kuće Ždralevića

Policija je Ždralevića vratila kući kako bi pronašli odjeću u kojoj je bio kada je izvršio monstruozno ubistvo.

Ispred kuće osumnjičenog bili su okupljeni rođaci i komšije. I dok je na ulici vladao muk i nevjerica u kući Ždralevića čula se kuknjava i lelek. Čak je i hitna služba morala da reaguje.

Kako nezvanično saznajemo Ždralević je priznao ubistvo.

Sjutra sahrana Tripkovića

Tripković je bio direktor „Zahumlja“ skoro dvije i po decenije, a više od 40 godina bio je prisutan na mnogim kulturnim manifestacijama i festivalima koji su se održavali ne samo u Nikšiću i Crnoj Gori, već i u bivšoj Jugoslaviji.

Zapažen je i njegov rad na pisanju kompozicija za djecu i omladinu, ženski oktet i hor, kao i za pozorišne komade. Imao je više od tri hiljade solističkih nastupa i koncerata a dobitnik je i brojnih nagrada.

Snimio je dva albuma "Za jedan život" i "Nemiru moj". Na albumu “Nemiru moj”, koji predstavlja krunu njegovog višedecenijskog rada, nalazi se osam šansona i balada.

Sahrana Tripkovića je sjutra u 15 časova na gradskom groblju u Nikšiću.

Galerija

Bonus video: