Joksimović: Nijesmo ispucali sve adute

"Ja sam najzadovoljniji time što smo pobjedu ostvarili, praktično, sa svim igračima, gdje su doprinos dali, i to veliki, i oni koji su ulazili sa klupe", kaže za “Vijesti” Joksimović.
0 komentar(a)
Dejan Čabarkapa, Foto: Boris Pejović
Dejan Čabarkapa, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.08.2011. 18:17h

Iako nijesu briljirali, odbojkaši Crne Gore ostvarili su planirano. Pobjeda protiv Makedonije (3:1), u prvom meču eliminacione runde kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, stigla je kao plod kolektivne igre, doprinosa svih igrača, uključujući i onih sa klupe (u igru nije ulazio jedino mladi Đukić).

To je, uz dobru fizičku spremu, čini se, bila prevaga u meču u “Adi”, u kojem su izabranici trijumf ostvarili odličnom i koncentrisanom igrom u finišu setova koje su dobili. Makedonci, naime, u prva dva seta nijesu iskoristili četiri, odnosno dvije set lopte, dok su u četvrtom vodili od početka do rezultata 18:16, kada su stali. Sa druge strane, Crna Gora je mogla do maksimalne pobjede, ali u trećem setu nije iskoristila tri meč lopte…

"Trening utakmice su nam pokazale da nam leže završnice setova, da volimo da igramo “tvrde” mečeve, i da pokazujemo da imamo jak karakter, i veliku psihološku stabilnost. To je jako bitno, posebno kada se radi o izjednačenim protivnicima. Možemo biti zadovoljni, mada nijesmo bili na nivou trening utakmicama sa Grčkom, niti na nivou onog što radimo na treninzima. Očigledno je želja da se prikažu u sto boljem svijetlu malo sputala momke. Ja sam, međutim, najzadovoljniji time što smo pobjedu ostvarili, praktično, sa svim igračima, gdje su doprinos dali, i to veliki, i oni koji su ulazili sa klupe", kaže za “Vijesti” selektor Joksimović.

Trijumf protiv Makedonije je, međutim, samo je prvi korak ka plasmanu Crne Gore u narednu rundu kvalifikacija. Naši seniori će morati da slave i u revanšu u Skoplju (2. septembra), bilo kojim rezultatom. U slučaju trijumfa domaćina, igraće se “zlatni set” do 15. poena…

"Mi imamo još dosta rezervi, nijesmo ispucali sve adute i pokazali sve karte protivniku. Do revanša ćemo smanjiti intenzitet treninga, više ćemo razgovarati, analizirati prvi meč, raditi na taktici, ali i osvježenju ekipe. Siguran sam da ćemo u revanšu igrati bolje, napašćemo protivnika od prvog seta, i nećemo čekati “zlatni set” da se vadimo", dodao je Joksimović.

Čabarkapa: Makedoncima je sada teže

"Utakmica nije bila kvalitetna ali vjerujem da je bila interesantna za gledanje. Radili smo odlično proteklih 20 dana, koliko smo imali da se spremimo, ali sve ono što smo radili na treninzima nismo uspjeli da sprovedemo u djelo. Odigrali smo možda ispod očekivanja, ali smo, ipak, uspjeli da pobjedimo što govori o našem kvalitetu! Sve u svemu, možemo da budemo zadovoljni što smo pobjedili i sada možemo sa manje opterećenja da idemo u Makedoniju. Mislim da će biti lakše u Skoplju, jer sada oni moraju da jure pozitivan rezultat. Pritisak je sada na njima i nadam se da ćemo to uspjeti da iskoristimo i da se kvalifikujemo u narednu rundu kvalifikacija za Olimpijske igre. Imamo kvalitet za to i vjerujem da možemo, samo bolje da odigramo od meča u Pljevljima", kazao je “Vijestima” primač servisa Dejan Čabarkapa.

Bonus video: