Otkrijte kako se svađate sa partnerom

Način na koji se parovi svađaju omogućuje uvid u unutrašnje potrebe partnera ponaosob i kao para u cjelini
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2011. 07:09h

Svjesno ili ne, većina nas u vezama preuzima određenu ulogu.

Način na koji se parovi svađaju omogućuje uvid u unutrašnje potrebe partnera ponaosob i kao para u cjelini.

Stručnjaci kažu da je ključno otkriti kojem tipu vi i vaš partner pripadate jer vas to vodi ka srećnoj vezi i otvara mogućnosti da bolje razumijete vlastite i potrebe svog partnera.

Pas i mačka

Kao što naziv sugeriša, radi se o paru koji se konstatno svađa, u privatnosti svog doma ili u javnosti.

Oni su zajedno zato što ih privlači začarani krug svađanja i mirenja, nakon kojeg nerijetko slijedi strastveni seks.Lovac i plijenOni uživaju u tome da jedan partner lovi drugog, pokušavajući da osigura pažnju i ljubav.

Kada osjete da je jedan od partnera izgubio interes, mijenjaju uloge, pa tako lovac postane plijen i obrnuto.

Iako njihova veza izgleda uzbudljivo, oni razviju određenu vrstu zavisnosti jedno prema drugom. Roditelj i dijete U ovom odnosu jedan partner se ponaša kao roditelj.

Glavni zadatak mu je da brine o potrebama partnera. Osjećaju odgovornost za zadovoljavanje tih potreba.

Ovakav tip odnosa razvija se najčešće nakon što par dobije djecu ili jedan od partnera postane ranjiv, na primjer nakon otkaza na poslu. Djeca u šumi U ovoj vezi par dijeli sve, od mišljenja do hobija.

Ovaj tip veze čest je kod ljudi koji se osjećaju nesigurno. Oni su nerijetko i najbolji prijatelji, toliko usmjereni jedno na drugo da je teško prodrijeti u njihov svijet.

Nedostaje im različitost kao iskra koja će raspiriti strast. Odrasli To je funkcionalna veza između dvoje zrelih ljudi, koji su pomireni sa svim razlikama i imaju veoma malo interesa od bilo kakvog konflikta.

Oni se ne predaju lako strastima jer u ovoj vezi baš i ne pršte emocije. Oni nisu spontani i nedostaje im izazova i strasti.

Galerija

Bonus video: