U Nikšiću pronađeno beživotno tijelo Laza Tripkovića

Komšije, koje su prethodne večeri do ponoći sjedjeli kod pokojnika, bili su iznenađeni viješću o njegovoj smrti
231 pregleda 0 komentar(a)
Lazo Tripković porodična kuća, Foto: Svetlana Mandić
Lazo Tripković porodična kuća, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.08.2011. 21:10h

U nikšićkom naselju Rastoci oko 19 časova u ulici „Danila Perovića“ pronađeno je beživotno tijelo Laza Tripkovića, dugogodišnjeg direktora "Zahumlja" i kompozitora.

Na tijelu Tripkovića je, kako nezvanično saznajemo, više ubodnih rana u predjelu stomaka, a pored njega policija je pronašla nož i razbijenu flašu.

Tripkovića je pronašao njegov rođak koji je odmah obavijestio policiju.

Obavljen je uviđaj, a nakon obdukcije znaće se više detalja o njegovoj smrti.

Komšije, koje su prethodne večeri do ponoći sjedjeli kod pokojnika, bili su iznenađeni viješću o njegovoj smrti.

"Bio sam kod Laza prethodne noći skoro do ponoći. Pričali smo dugo i ništa nije pokazivalo da bi Lazo već narednog dana mogao dići ruku na sebe. Ne mogu da vjerujem da ga nema“, zaprepašćeno je kazao jedan od komšija.

Tripković, koji je živio sam u porodičnoj kući, bio je omiljen među Nikšićanima.

Tripković je bio direktor "Zahumlja" šest mandata, skoro dvije i po decenije. Više od četiri decenije Tripković je bio prisutan na mnogim kulturnim manifestacijama i festivalima koji su se održavali ne samo u Nikšiću i Crnoj Gori, već i u bivšoj Jugoslaviji.

Bio je pjevač, kompozitor, a zapažen je i njegov rad na pisanju kompozicija za djecu i omladinu, ženski oktet i hor, kao i za pozorišne komade.

Imao je više od tri hiljade solističkih nastupa i koncerata, dobitnik je brojnih nagrada, poput titule najljepši glas na Festivalu mladih muzičara Jugoslavije u Daruvaru 1968. i nagrada, nešto kasnije, za interpretaciju na Titogradskom proljeću i Festivalu "Djeca pjevaju srcem" u Nikšiću.

Snimio je dva albuma "Za jedan život" i "Nemiru moj".

Bonus video: