Uhapšena četiri Podgoričanina osumnjičena za otmicu državljanina Kosova

Policija je, prilikom pregleda vozila pronašla i oduzela šipku, koje odgovara opisu koji je naveo M.R
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2011. 15:35h

Kolašinska policija uhapsila je i podnijela krivičnu prijavu protiv I.J.(19), L.Č. (23), A.G. (18) i F.V. (20), svi iz Podgorice, zbog sumnje, da su počinili krivično djelo otmica, na štetu kosovskog državljanina M.R. (51) iz Prizrena.

Policija u Kolašinu je 25. avgusta u večernjim satima obaviještena da su četiri nepoznata lica, ispred restorana ''Planinar'' u Kolašinu, upotrebom sile, ubacila jedno lice u vozilo "reno", podgoričkih registarskih oznaka i udaljila se sa lica mjesta.

Policija sumnja, da su I.J., L.Č., A.G. i F.V., 25. avgusta oko 17,40 časova, ispred restorana ''Planinar'' u Kolašinu, uz upotrebu sile ubacili, u "reno", oštećenog M.R., a potom ga odvezli regionalnim putem u pravcu Mateševa, zahtjevajući, sumnja se, od njega da im da novac u iznosu od 820 eura, koji je oštećeni navodno dugovao ocu jednog od osumnjičenih.

"Tom prilikom su mu, kako se sumnja, uputili prijetnje da će ga, u slučaju da im ne da traženi novac, lišiti života. Nakon što je oštećeni, kako se sumnja, izjavio da nema novca kod sebe, već da i sam ima neisplaćena potraživanja u Podgorici, osumnjičeni su se, sumnja se, vratili sa njim u Kolašin, odakle su nastavili put u pravcu Podgorice. Pri tom, kako je oštećeni naveo, ozbiljnost svojih namjera, osumnjičeni su pokazali, tako što je jedan od njih, u toku vožnje, u rukama držao metalnu šipku", navodi se u saopštenju.

Policija je, prilikom pregleda vozila pronašla i oduzela šipku, koje odgovara opisu koji je naveo M.R.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Kolašinu.

Bonus video: