Uprava policije: Postoji sumnja da je požar na vozilu Vijesti podmetnut

Policija je konstatovala da je od posljedica požara nastupila manja materijalna šteta na prednjem dijelu vozila
0 komentar(a)
Zapaljeno vozilo Vijesti, Foto: Savo Prelević
Zapaljeno vozilo Vijesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.08.2011. 13:22h

U podgoričkom naselju Stari Aerodrom jutros je na kombi vozilu Nezavisnog dnevnika Vijesti došlo do požara, za koji postoji sumnja da je podmetnut, saopštila je Uprava policije.

„Dežurna služba Područne jedinice Podgorica obaviještena je u tri sata i 58 minuta od Vatrogasne jedinice da je, u neposrednoj blizini Osnovne škole ’Pavle Rovinski’ došlo do požara na kombi vozilu Peugeot, registarskih oznaka PG CU 279, vlasništvo Vijesti, te da je intervencijom ove jedinice požar ugašen“, kaže se u saopštenju.

Požar je, kako se navodi, nastao u periodu kada nije bilo struje u većem dijelu naselja Stari aerodrom.

"Uprava policije osuđuje ovaj akt i policijski službenici će, shodno svojim ovlašćenjima, preduzeti mjere i radnje radi potpunog rasvjetljavanja događaja“

„O događaju su obaviješteni Osnovni državni tužilac u Podgorici i istražni sudija Osnovnog suda u Podgorici, koji nijesu izlazili na lice mjesta“, dodaje se u saopštenju.

Policija je konstatovala da je od posljedica požara nastupila manja materijalna šteta na prednjem dijelu vozila.

„Policijski službenici utvrđuju kako je došlo do požara na vozilu, za koji postoji sumnja da je podmetnut“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se Osnovni državni tužilac u Podgorici, shodno novom ZKP-u, izjasnio da u konkretnom slučaju nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

„Uprava policije osuđuje ovaj akt i policijski službenici će, shodno svojim ovlašćenjima, preduzeti mjere i radnje radi potpunog rasvjetljavanja događaja“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: