Veber produžio ugovor sa Red Bulom

"Želim da nastavim sa trkama na najvišem nivou, pa nisam morao previše razmišljati o ostanku u Red Bulu", rekao je Veber.
0 komentar(a)
Mark Veber, Foto: Reuters
Mark Veber, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2011. 13:14h

Mark Veber jutros je produžio ugovor na još jednu godinu sa Red Bulom čime su okončana višemjesečna nagađanja o mogućem odlasku iz tima.

"Želim da nastavim sa trkama na najvišem nivou, pa nisam morao previše razmišljati o ostanku u Red Bulu", rekao je Veber, koji je u Red Bula od 2007. godine, a trenutno je drugi u ukupnom poretku vozača, iza timskog kolege Sebastijana Fetela.

Zadovoljan je bio je šef ekipe Kristijan Horner.

"Mark Veber i Sebastijan Fetel vrlo su jaki u paru, guraju jedan drugog prema naprijed", kazao je Horner.

Veber inače danas slavi 35. rođendan, a da li zbog toga, ili produženja ugovora, ili pak nečeg trećeg, tek Australijanac je danas bio najbrži na trećem, posljednjem slobodnom treningu uoči Velike nagrade Belgije, 12. ovosezonske trke Svjetskog prvenstva Formule 1.

Veber je najbrži krug odvezao u vremenu 2:08.988, što je bilo 58 hiljaditih sekundi brže od drugoplasiranog Britanca Luisa Hamiltona koji je odvezao tek dva kruga. Treće najbolje vrijeme upisao je Haime Algersuari iz Toro Rosa.

Aktualni svjetski prvak Sebastijan Fetel bio je peti, a sedmostruki svjetski prvak Mihael Šumaher, koji slavi 20. godišnjicu svojeg debija u Formuli 1, završio je deseti.

Zvanične kvalifikacije počele su u 14 časova.

Bonus video: