Kuč tvrdi da se krio i bježao jer mu je otac maloljetnice prijetio

Ispričao je da je za desetak dana sedam puta imao odnos sa djevojčicom i to na spratu njene kuće u vrijeme dok su joj roditelji spavali
99 pregleda 0 komentar(a)
Edis Kuč 1, Foto: Beća Čoković
Edis Kuč 1, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 26.08.2011. 08:09h

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Dragan Vojinović juče je nakon saslušanja donio rješenje kojim je odredio pritvor do mjesec dana Edisu A. Kuču (24) iz Sjenice sa prebivalištem u Gubavču kod Bijelog Polja zbog krivičnog djela silovanje u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

U zahtjevu za sprovođenje istrage navodi se da je Kuč, 10. avgusta oko 23,30 časova u mjestu Obrov upotrebom prijetnje prinudio na obljubu dijete- dvanaestogodišnju djevojčicu iz okoline Bijelog Polja.

" Okrivljeni je putem mobilnog telefona tražio od oštećene da se sastanu na putu kod potpornog zida udaljenog 150 metara od njene kuće, kako bi razgovarali o raskidu njihove veze.

Kada je djevojčica došla na to mjesto, Kuč je izvadio pištolj nepoznate marke koji je neovlašćeno nosio na javnom mjestu i zaprijetio da mora da ga sluša, da će „večeras da bude po njegovom, te da će ukoliko progovori, biti dva metra pod zemljom“.

Nakon toga, kako se navodi u zahtjevu, naredio je da pođe ispred njega do livade, gdje je držeći pištolj u ruci i ponavljajući prijetnje da mora da radi sve po njegovom i da ne smije progovoriti.

Potom je djevojčici naredio da se skine, a zatim nad njom izvršio obljubu-navodi se u zahtjevu za istragu i dodaje da zaprijetio djevojčici da o onome što se desilo ne smije nikome govoriti.

Rekla mu je da ima 16 godina?

Okrivljeni je saslušan u prisustvu advokata Stanka Jelića i kako nezvanično saznajemo negirao izvršenje djela.

On je detaljno ispričao da se sa djevojčicom upoznao preko Fejsbuka te da mu je ona kazala da ima 16 godina.

Seks se, prema njegovim riječima, desio na dobrovoljnoj osnovi.

Ispričao je da je za desetak dana sedam puta imao odnos sa djevojčicom i to na spratu njene kuće u vrijeme dok su joj roditelji spavali.

Rekao je i da ga je otac djevojčice pozivao telefonom i prijetio da će mu „smjestiti kod policije“. Zbog toga je, kako je kazao, bio prinuđen da bježi i da se krije.

Gotovo istovjetan iskaz okrivljeni je dao i u policiji.

Bonus video: