Cilj su dva finala i stvaranje igrača

"Mi pokušavamo da izguramo naš plan i cilj, a to je - što više igrača iz našeg pogona u svim reprezentativnim selekcijama", kaže Zoran Vukčević, trener Budućnosti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 07:58h

Iako nekompletni, odbojkaši Budućnosti juče su “upalili motore” - ljekarskim pregledima i lakšim treningom u “Morači”, Podgoričani su počeli pripreme za novu sezonu, u kojoj ih očekuje bitka na tri fronta, na domaćoj i evropskoj sceni.

Na jučerašnjoj prozivci šefa stručnog štaba Zorana Vukčevića bilo je devet igrača, tehničar Vlahović, korektori Hamzagić, Strugar, Slobodan Bojić, primači servisa Vukašinović, Babić, Ristić, te srednji blokeri Gošović i Đuranović. Po završetku obaveza u seniorskoj reprezentaciji (dvomeč sa Makedonijom u elimionacionoj rundi kvalifikacija za Olimpijadu u Londonu), ekipi će se priključiti tehničar Bošković, primač servisa Đukić, te srednji blokeri Radović i Ječmenica. Zbog obaveza u školi, danas će se prikljuičiti i dvojac iz Bara, Andrej Bojić i Medojević.

Budućnost je u prelaznom roku ostala bez reprezentativnog libera Ivana Rašovića, koji je prešao u Budvansku rivijeru, a iz Studentskog centra su redove Podgoričana pojačali novopečeni reprezentativac Ivan Ječmenica i primač Srećko Ristić.

"Pored ljekarskih pregleda, do subote ćemo odraditi četiri treninga slabijeg intenziteta čisto da vidimo šta je ko i koliko odradio, s obzirom na to da su igrači dobili individualni program rada za desetak dana uoči početka priprema. Pravi rad će početi početkom sljedeće nedjelje. Nadamo se da će i temperatura tada biti povoljnija", kaže za “Vijesti” trener Budućnosti Zoran Vukčević.

Budućnost će trenirati u Podgorici, a od 10. septembra u Brčkom počinje serija turnira i kontrolnih utakmica. Osim domaćina, u Brčkom će rivali biti srpski Požarevac i hrvatska Mladost Kaštel. Potom slijedi turnir u Kladovu, od 25. do 28. septembra (rivali Kladovo, Crvena zvezda, Spartak Ljig), a onda najvjerovatnije i turneja po Sloveniji.

S obzirom na to da još uvijek nije poznat datum početka domaće lige, može da se dogodi da Budućnost prvi zvanični meč odigra na evropskoj sceni, protiv Kaknja, u prvom kolu CEV kupa, koji je na programu između 18. i 20. oktobra.

"Vjerujem da ćemo odigrati nekih 12 pripremnih utakmica, dosta jakih, sa kvalitetnim protivnicima, zahvaljujući čemu ćemo doći do željene forme za prvi meč protiv Kaknja", dodaje Vukčević.

U Budućnosti su svjesni da i ove godine uloga apsolutnog favorita na domaćoj sceni pripada Budvanskoj rivijeri, s tim da je napravljena veća razlika u odnosu na trećeplasirani Studentski centar.

"Odnos snaga ostao je isti, s tim što su ovi momci stariji za godinu, iskusniji. Većina njih je imala prilike da kroz klupske i reprezentativne utakmice napreduje za godinu dana, što je velika stvar u njihovim godinama. Mi pokušavamo da izguramo naš plan i cilj, a to je - što više igrača iz našeg pogona u svim reprezentativnim selekcijama. U svakom slučaju, cilj je finale u oba domaća takmičenja, te što bolje igre u svim takmičenjima, i što bolji plasman u Evropi", zaključio je Vukčević.

Bonus video: