Mrvaljević osvojio srebrnu medalju!!!

Mrvaljević je u finalu poražen od Južnokoreanca Džae Bum Kima, koji je u Parizu branio titulu prvaka svijeta i koji je prvi na svjetskoj rang listi.
0 komentar(a)
Mrvaljević, Foto: Reuters
Mrvaljević, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2011. 15:25h

Mrvaljević je u finalu poražen od Južnokoreanca Džae Bum Kima, koji je u Parizu branio titulu prvaka svijeta i koji je prvi na svjetskoj rang listi. U kategoriji do 81 kilograma nastupila su čak 83 takmičara

Naš takmičar je do finala imao pet pobjeda, a u njegovoj kategoriji do 81 kilogram nastupila su čak 83 takmičara

"Nisam imao šta da izgubim, Kim je najbolji džudista i to mislim ne samo u ovoj kategoriji. zasluženo je pobijedio i pokazao da je najbolji i čestitam mu. Ja sam presrećan medaljom srebrnog sjaja, ona je za mene najsjajnija, jer mi donosi puno bodova i siguran put na Olimpijske igre u Londonu naredne godine. Sada imam priliku da se bez pritiska na miru spremim za OI", kazao je u intervjuu u Bersiju Mrvaljević, koji je ove godine osvojio dva zlata na svjetskim kupovima u Mađarskoj i Venecueli.

"Ovo je medalja za Crnu Goru, moj narod i moju zemlju koja ima veliki udio u ovom uspjehu. I to na najjačem i najbolje organizovanom Svjetskom prvenstvu ikada održanom, i moram biti ponosan na medalju i ostvareni rezultat. Do srebra je trebalo eliminisati Brazilca Leandra, koji ima dvije olimpijske medalje i branio je srebro iz Tokija. A ja nijesam imao ništa da izgubim i pritisak je bio na njemu, možda je i to presudilo u teškom meču", rekao je 26 - godišnji Mrvaljević.

Srđan je u polufinalu savladao Brazilca Leandra Giljeira, koji je bio srebrni na Svjetskom prvenstvu u Tokiju 2010. godine, a ove godine osvojio je zlato na Pan Američkim igrama u Gvadalahari. Mrvaljević je prošle godine izgubio od Giljeira na Gran slemu u Parizu, ali se u istom gradu sada revanširao. Pobjedu je obezbijedio vazarijem, samo desetak sekundi nakon što je rival stekao prednost jednog juka.

Mrvaljević je u meču sa plasman među četiri najbolja borca u kategoriji od 81 kilogram savladao iponom Ukrajinca Artema Vasilenka.

Do polufinala naš najbolji džudista je redom dobijao Britanca Euana Bartona, Koreanca Min Gu Kima, potom u četvrtom kolu Tadžikistanca Farhoda Rahimova i na kraju Vasilenka.

Preostala dva naša predstavnika, Nikola Vulević (kategorija do 100 kilograma) i Marko Radulović (preko 100 kilograma) nastupiće u subotu.

Bonus video: