Suđenje Golijanima odloženo i peti put

Ni ovoga puta se u Sudu za prekršaje nije pojavilo svih 25 mještana, došlo je njih petnaestak
134 pregleda 0 komentar(a)
golijani, Foto: Svetlana Mandić
golijani, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.08.2011. 13:53h

Nastavlja se odlaganje suđenja Golijanima koji su 17.avgusta prošle godine pokušali da spriječe Vojsku i nikšićku firmu “Booster” da nastave sa uništavanjem naoružanja u rejonu Latično.

Ni ovoga puta se u Sudu za prekršaje nije pojavilo svih 25 mještana. Došlo je njih petnaestak, kao i pripadnici policije koji su pozvani u svojstvu svjedoka, tako da je sudija za prekršaje Tamara Dubljević zakazala novo ročište za 26. septembar.

U pitanju je ogromno područje sa velikim brojem nepristupačnih sela, jedan dio mještana ne može da dođe jer nema ni autobuskih linija, a ni policija ne može da ih nađe.

Slučaj nakon dvije godine zastarjeva

Ona je pojasnila da nakon dvije godine od počinjenog prekršaja nastupa apsolutna zastarjelost i da se tada ne može ništa više uraditi po tom predmetu. Od počinjenog prekršaja prošla je godina, jer je privođenje mještana bilo 17 avgusta, mada je postupak u sudu počeo 21. februara.

Policija je u avgustu privela 25 lica od njih preko stotinu, među kojima je bilo i djece i žena.

Policija je u avgustu privela 25 lica od njih preko stotinu, među kojima je bilo i djece i žena, koji su u zaseoku Seljkovac pokušali da spriječe prolaz konvoja i da kamione sa municijom pošalju na neku drugu destinaciju.

To im nije pošlo za rukom jer je policija, nakon upozorenja da mještani se smiju da blokiraju put, privela njih 25, mada su i ostali bili spremni da idu u stanicu policije, ali su policijski defenderi bili puni.

Bonus video: