Bolt ostao sam, Pauela koštale prijetnje

I Pauel nije jedini koji je odustao, već čak četvorica najbržih sprintera ove sezone neće krajem ovog mjeseca nastupiti na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Daegu.
55 pregleda 0 komentar(a)
Asafa, Foto: Reuters
Asafa, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2011. 13:34h

Samo dan nakon što je zaprijeti najboljem atletičaru svijeta i zemljaku, Jamajčaninu Useinu Boltu, Asafa Pauel se ugrizao za jezik. Povreda će spriječiti Pauela da pokuša da održi obećanje i pobijedi svjetskog rekordera Bolta u trci na 100 metara. Pauel je svoj optimizam zasnivao na podatku da ima najbolje vrijeme ove sezone (9,78 sekundi), ali.., u reprezentaciji Jamajke vjeruju da će biti spreman tek za štafetu 4X100 metara.

I Pauel nije jedini koji je odustao, već čak četvorica najbržih sprintera ove sezone neće krajem ovog mjeseca nastupiti na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Daegu. Osim 28 - godišnjeg vihora iz Kingstona, u Daeguu zbog povrede neće biti ni Amerikanca Tajsona Geja koji je imao drugi rezultat sezone, a zbog dopinga otpali su treći i četvrti najbrži sprinteri u 2011. godini, Jamajčanin Stiv Malings i Amerikanac Majkl Rodžers.

Sada će u Daegu najbolje vrijeme imati tek peti ove sezone, rekorder Trinidada i Tobaga Ričard Tompson sa vremenom od 9,85 sekundi, dok Bolt ove godine je najbrže trčao 9,88 sekundi što je tek osmo vrijeme u svijetu. Boltov sbjetski rekord iznosi nevjerovatnih 9,58.

Bonus video: