Regionalna TV berza na internacionalnom festivalu u Baru

Festival je 2009. godine proglašen za manifestaciju od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, čime je, uz Opštinu Bar, pokrovitelj festivala postalo i Ministarstvo kulture Crne Gore
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2011. 11:29h

Šesnaesti Internacionalni TV festival Bar 2011. održaće se od 26. do 30. oktobra u hotelu “Princess” u Baru. Ove godine organizatori predstavljaju novi prateći sadržaj Festivala - Regionalni Content Providing Market.

Ovaj projekat ima cilj da stvori svojevrsnu regionalnu televizijsku berzu, mjesto na kome će se susresti proizvođači, producenti i distributeri programskih sadržaja i kupci, odnosno emiteri programa (internacionalni, nacionalni, lokalni ili kablovski).

Regionalni Content Providing Market će se, u sklopu Festivala, održati 28. i 29. oktobra u hotelu “Princess“ u Baru. Direkcija Festivala pozova sve medijske kuće i filmske stvaraoce, koji su zainteresovani za izlaganje svojih projekata na Marketu, da dostave profil kompanije ili CV na mail adresu industry@tvfestbar.com.

Opis projekta treba da sadrži sljedeće podatke: naziv projekta, imena producenta, autora projekta i glavnih učesnika, osnovni podaci (žanr, forma, trajanje), kao i opis projekta (3000-4000 karaktera).

Svi koji su zainteresovani da posjete Regionalni Content Providing Market kao potencijalni kupci mogu dostaviti profil kompanije na istu mail adresu. Dokumenta za aplikaciju treba poslati sa naznakom u kojem svojstvu se zainteresovani prijavljuju na Market (izlagač ili kupac). Rok za prijavu je do 20. septembar 2011. godine.

Barski TV festival ima veliki publicitet u preko 50 zemalja svijeta, sa pet kontinenata, koje na festival iz godine u godinu apliciraju sa više stotina programa iz različitih TV žanrova.

Festival je 2009. godine proglašen za manifestaciju od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, čime je, uz Opštinu Bar, pokrovitelj festivala postalo i Ministarstvo kulture Crne Gore.

J.P.T.

Bonus video: