Dvojica palila vozila "Vijesti" pa pobjegla na dvije suprotne strane

Dvojica mladića, čije kretanje je zabilježila ova kamera, su srednje visine, kratko ošišani, jedan izrazito mršav, a drugi deblji i obojica su imali na sebi majice i šortseve
0 komentar(a)
vozila Vijesti, Foto: Savo Prelević
vozila Vijesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.08.2011. 07:49h

Ambasada SAD u Podgorici prije nekoliko dana diplomatskim putem je posredstvom crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova, podgoričkoj policiji dostavila snimak, koji je zabilježila njihova spoljna sigurnosna kamera, u noći između 13. i 14. jula, kada su na parkingu preko puta Agencije za nacionalnu bezbjednost zapaljena dva dostavna vozila "Vijesti".

Na snimku se nejasno vide dvojica mladića, koji su "upecani", kako se pretpostavlja, neposredno prije paljenja automobila.

"Pretpostavlja se da su se u tom momentu primicali parkingu, ali se ne vidi da li su nešto nosili u rukama", kazao je jedan od sagovornika "Vijesti".

Ambasada SAD udaljena je par stotina metara od mjesta na kojem su zapaljena vozila “Vijesti”.

Dvojica mladića, čije kretanje je zabilježila ova kamera, su srednje visine, kratko ošišani, jedan izrazito mršav, a drugi deblji i obojica su imali na sebi majice i šortseve.

Od paljenja dva vozila “Vijesti” prošlo je gotovo mjesec i po, a policija još nije uspjela da uđe u trag počiniocima, kao ni mogućem nalogodavcu.

Nije rasvijetljen ni slučaj koji se dogodio nekoliko dana kasnije, kada je nepoznata osoba pokušala da zapali još jedno vozilo "Vijesti", koje je bilo parkirano u naselju Masline.

I "Lida" snimila osumnjičenog?

Policija je do sada sakupila više video-zapisa sa nekoliko objekata, između ostalog i sa zgrade ANB-a, na kojem se iz daleka vidi silueta muškarca koji bježi pokraj kafea "Maestro", dok je drugi, kako se sumnja, pobjegao u pravcu Sportskog centra “Morača”.

Policiji je interesantan i snimak iz prodavnice “Lida” preko Morače, gdje se jasno vidi jedan od dvojice mladića, za kojeg se sumnja da bi mogao imati veze sa ovim slučajem.

Na osnovu upoređivanja snimaka ne može se zaključiti da su iste osobe snimljene kamerama ambasade, prodavnice Lida i ANB-a.

U policiji će sada obaviti tehničku obradu snimaka kako bi pokušali da dobiju jasnije snimke i obave nova upoređivanja.

Bonus video: