Savjeti za zdravu i sjajnu kosu

Bugara kojima je narodno jelo jogurt ima vrlo malo sijedih, pa i među onima od 70 godina. Ne očekujte uspjeh preko noći. Ako to sprovodite 6 mjeseci, vidjećete kako vam je kosa bujnija, sjajnija i tamnija.
365 pregleda 0 komentar(a)
kosa, Foto: Www.shutterstock.com
kosa, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 24.08.2011. 18:39h

Svi mi želimo zdravu i sjajnu kosu. Neki ljekari tvrde da je dobr kvalitet kose nasljedna tj. kakvu su kosu imali naši preci, imaćemo i mi. Nasljedstvo je odlučno u cijeloj konstituciji. Što su naši roditelji bili zdraviji, bit ćemo i mi. Antropolozi tvrde da najljepšu kosu imaju Kinezi. Ćelavosti kod njih gotovo da i nema. Zašto? U prvom redu, oni se hrane hranom punom vitamina B. Njihova hrana sastoji se pretežno od neljuštene riže, ribe, lagano kuvanog povrća i namirnica koje sadrže B vitamin.

Sljedeći primjer su Irci. Na njihovom malom ostrvu voda i plodovi zemlje puni su joda. Njihova je kosa bujna i sjajna do u duboku starost. Rast kose i pigment zavisi od uzimanja vitamina B grupe, joda i gvožđa. Od hrane pune navedenih vitamina kosa bolje raste i kasnije sijedi. Ko želi imati zdravu i sjajnu kosu prirodne boje preporučuje se svakog dana 1 kašičica germe, 1 l jogurta ili kiselog mlijeka zaslađenog medom i što više ribe.

Bugara kojima je narodno jelo jogurt ima vrlo malo sijedih, pa i među onima od 70 godina. Ne očekujte uspjeh preko noći. Ako to sprovodite 6 mjeseci, vidjećete kako vam je kosa bujnija, sjajnija i tamnija. Takvu prehranu treba sprovoditi trajno, a ne povremeno, jer ćete samo tako uspjeti.

Antropolozi tvrde da najljepšu kosu imaju Kinezi

Bonus video: