Ponovo požar u Stolivu, na istom mjestu kao prije 5 dana

"Požar je krenuo od kuća, mi idemo za njim, pozvali smo upomoć i protivpožarni avion", kazao je Mandić
69 pregleda 0 komentar(a)
požar Stoliv, Foto: Skalaradio.com
požar Stoliv, Foto: Skalaradio.com
Ažurirano: 24.08.2011. 14:51h

U Stolivu je oko 15 časova ponovo izbio požar. Komandir kotorskih vatrogasaca Maksim Mandić kazao je da je nevjerovatno da je požar buknuo na istom mjestu gdje i prije pet dana.

"Požar je krenuo od kuća, mi idemo za njim, pozvali smo upomoć i protivpožarni avion", kazao je Mandić u kratkom telefonskom razgovoru.

Požar na Dragalju koji bukti već četvrti dan još uvijek nije ugašen,a članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Bogoljub Brezić iz Perasta su ponovo tokom noći odbranili kuće u zaseoku Ilići.

"Tokom čitavog dana boravili smo u naseljima Radojičići i Ilići gdje smo uspjeli da ugasimo vatru koja je zahvatila nekih hiljadu metara vatrene linije i prijetila da se približi kućama. U akciji je učestvovalo četrnaest dobrovoljaca i petnaestak mještana kao i tri vozila i dvije cistijerne tivatske firme „Sam komerc"", kazao je komandir peraških vatrogasaca Krsto Žmukić i dodaje da su tokom jutra dobili informaciju da se vatra kreće u pravcu kuća Samardžića.

"U ovom dijelu požar će danas gasiti dvanaest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila. Stalno smo u kontaktu sa kolegama iz kotorske Vatrogasne jedinice i Centrom za vanredne situacije pa tokom dana očekujemo pomoć avijacije koja nam je neophodna. Izbio je požar i u brdu iznad Risna.Vatra je zahvatila lokaciju u mjestu Metkova voda. Brzo smo reagovali i požar je lokalizovan u 22 sata i 30 minuta“, kazao je Žmukić.

Bonus video: