Bojić: Dokazaćemo da smo bolji od Makedonije

"Svi smo zadovoljni kako smo odradili pripreme u proteklih 20 dana. Iz dana u dan podižemo formu, i vjerujem da ćemo biti potpuno spremni za Makedonce", kaže primač servisa Marko Bojić
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2011. 21:39h

Još tri dana ostala su do prvog meča sa Makedonijom, u eliminacionoj rundi kvalifikacija za Olimpijadu u Londonu, koje će najbolji odbojkaši Crne Gore iskoristiti za “finu ruku” i konkretan rad na taktici. Izabranici Ivana Joksimovića u Pljevljima vrijedno treniraju od 4. avgusta, i svi ističu da će spremni dočekati prvi duel koji se u petak igra u “Adi” od 20.30 časova (revanš je 2. septembra u Skoplju).

"Svi smo zadovoljni kako smo odradili pripreme u proteklih 20 dana. Iz dana u dan podižemo formu, i vjerujem da ćemo biti potpuno spremni za Makedonce. Dosta smo popravili pojedinačne elemente u našoj igri, i čini mi se da sve sad izgleda moćno. Ostaje nam da sve to pretočimo u dobru utakmicu u petak i da dokažemo da smo bolji od Makedonije i da, što da ne, dobijemo maksimalnim rezultatom", kaže za “Vijesti” primač servisa Marko Bojić, od ljetos novi član poljske Rešovije.

Naši seniori su pretprošlog vikenda u gostima odigrali dva kontrolna meča sa Grčkom (pobijedili 3:0 i izgubili 3:2, u meču u kojem su vodili 2:1 i 18:13 u četvrtom setu). U planu su bila još dva meča, Bosna i Hercegovina je, međutim, otkazala dolazak u Pljevlja, a ponuda za gostovanje u Rumuniji nije odgovarala zbog dugog i napornog puta.

"Grci su bili zaista dobar sparing partner i ti mečevi su pokazali da imamo kvalitet. Vidjelo se šta nam je glavno oružje, koje ćemo, vjerujem, primijeniti protiv Makedonije. Put za Rumuniju od oko 800 kilometara bi nas baš iscrpio, pa smo se složili da nam to ne treba kako bismo spremni dočekali meč. Mislim da nijesmo puno izgubili što nijesmo odigrali joj jednu-dvije kontrolne utakmice, jer, zaista, mislim da smo spremni i da će to biti dovoljno za Makedonce", kazao je Bojić.

Makedonci skenirani

Makedonija je proteklog vikenda u Tetovu organizovala tradicionalni međunarodni turnir, na kojem je osvojila prvo mjesto zahvaljujući boljem poen-količniku ispred Danske i Mađarske, koje su, takođe, imale po dvije pobjede i poraz na turniru. Domaćin je savladao Dansku (3:1) i B selekciju Makedonije (3:0), dok je poražen od Mađarske (1:3).

Te mečeve je pratio pomoćni trener naše reprezentacije Miloš Mitrović, koji je sa turnira donio i video materijal. Uz pomoć statističara Draga Cimbaljevića, taj material će uz sve ostale informacije od sjutra biti dostupan igračima.

"Dobićemo sve potrebne informacije o Makedoncima. Međutim, oni nam nijesu nepoznat protivnik, igrali smo ranije na jednom turniru u Makedoniji i savladali ih 3:0. Vjerovatno su oni bolji od tada, ali mislim da smo mi mnogo više napredovali, imamo više iskustva, igrače koji su počeli da igraju u jakim klubovima, tako da sam veliki optimista pred utakmicu", zaključio je Bojić.

Bolji iz ovog dvomeča Crne Gore i Makedonije (u slučaju da obje selekcije ostvare po pobjedu, bilo kojim rezultatom, u revanšu će se igrati „zlatni set“) ide na jedan od tri pretkvalifikaciona turnira, u grupu A, u kojoj će se naći četiri selekcije sa Evropskog prvenstva u Češkoj i Austriji, te bolji iz duela između Španije i Danske.

Pretkvalifikacioni turniri na programu su od 22. do 27. novembra, a samo prvoplasirana ekipa izboriće prolaz u posljednji krug kvalifikacija za Igre u Londonu, za turnir koji će biti održan u Bugarskoj.

Bonus video: