Vremeplov: Glasali, a nijesu bili u Crnoj Gori

0 komentar(a)
SNP Budva, Foto: Facebook
SNP Budva, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.04.2018. 08:08h

Socijalistička narodna partija podnijeće krivične prijave protiv članova biračkih odbora u MZ Dinoša, jer su omogućili da umjesto osoba koje su upisane u birački spisak, glasaju druge.

Predsjednik OO SNP-a Velizar Kaluđerović kazao je na novinarima da je ta partija, uvidom u biračke spiskove sa područja sela Dinoša u Podgorici, utvrdila da je na predsjedničkim izborima glasalo više desetina birača za koje se „pouzdano zna da se na dan izbora nijesu nalazili u CG“. Upoređivanjem potpisa sa biračkog spiska na referendumu i na predsjedničkim izborima, može se lako utvrditi da nije riječ čak ni o istom rukopisu.

Prema Krivičnom zakoniku, osobama koje glasaju umjesto drugog lica prijeti novčana ili zatvorska kazna do jedne godine, dok član biračkog odbora koji to omogući rizikuje kaznu od dvije godine.

Portparol DPS Rajko Kovačević saopštio jetim povodom da “svaki slučaj eventualne zloupotrebe pojedinaca ili ljudi iz biračkih odbora, za koje se pretpostavlja da su prekršili zakon i proceduru glasanja, “treba ispitati i, ako se dokaže, sankcionisati”.

Bonus video: