Mitrović: Trebaće strpljenja

Kako je najavljeno iz mlađeg podgoričkog prvoligaša, za sada je izvjesno da neće biti iskusnijih pojačanja, a u klub su stigli Boško Masoničić iz Galeba i Marko Todorović iz Budućnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2011. 17:34h

Prošla sezona bila je najuspješnija u istoriji Odbojkaškog kluba Studentski centar – iako su prvenstvo završili na trećem mjestu, iza neprikosnovenih Budvanske rivijere i Budućnosti, “studenti” su prvi put u jednom zvaničnom meču uspjeli da savladaju Budućnost, a pored kadetskih i juniorskih, iznjedrili su i jednog seniorskog reprezentativca, srednjeg blokera Ivana Ječmenicu.

Ječmenica se, uz odgovarajuće obeštećenje, ovog ljeta, zajedno sa primačem servisa Srećkom Ristićem, preselio u Budućnost, pa će Studentski centar predstojeću sezonu dočekati oslabljen i podmlađen. Iz prošlogodišnjeg sastava neće biti ni libera Radoja Josipovića i korektora Miloša Markovića, kojima su ugovori istekli.

Kako je najavljeno iz mlađeg podgoričkog prvoligaša, za sada je izvjesno da neće biti iskusnijih pojačanja, a u klub su stigli Boško Masoničić iz Galeba i Marko Todorović iz Budućnosti.

Igračima iz prošlogodišnjeg sastava, Raduloviću, Miliću, Kuču, Deliću, Tataru, Boškoviću, Ćuku, Kostiću, Šćepanoviću, Džankiću i Lakčeviću, pored pojačanja, prvom timu biće priključeni talentovani igrači iz podmlatka, Vujošević, Radulović, te Pavle i Jovan Komatina.

"Moram priznati da ove sezone imamo ekipu koja je na kvalitativnom nivou, nažalost, ispod prošlogodišnje. Otišli su nam stariji igrači koji su bili nosioci igre i kostur ekipe posljednje dvije godine. Logistika i strategija kluba je takva da će ona biti usmjerena na mlađe igrače, njihovo napredovanje i igračko sazrijevanje. Što se potencijala ekipe tiče, jako sam zadovoljan. Ovi mladi momci zaslužuju veliku pažnju i strpljenje koje će nam svima biti neophodno u periodu njihovog sazrijevanja. Činjenica da imamo samo dva starija igrača, Radulovića i Milića, i da su svi ostali 1993. godište i mlađi, dovoljno govori o mladosti i potencijalu ekipe. Međutim, mora se uzeti u obzir da su njih čak šest juniorski, odnosno kadetski reprezentativci Crne Gore, odnosno Bosne i Hercegovine", kaže trener “studenata” Miloš Mitrović.

Studenski centar je, inače, prošlog četvrtka počeo pripreme za predstojeću sezonu. S obzirom da je Mitrović u stručnom štabu seniorske reprezentacije, koja se priprema za dvome sa Makedonijom, u kvalifikacijama za Olimpijadu u Londonu, prozivku je izvršio pomoćni trener Drago Cimbaljević, koji će zajedno sa kondicionim trenerom Petrom Karadžićem voditi treninge do povratka šefa stručnog štaba. Pripreme će biti obavljene u Podgorici...

"Srećan sam što ću imati priliku da radim sa tako mladom i perspektivnom ekipom. Nadam se da ću biti svjedok njihovog kontinuiranog napretka, što će biti moja obaveza i odgovornost. Smatram da sa tim mladim igračima, od kojih su većina priključeni prvoj ekipi prošle godine, imamo prostora da budemo na zadovoljavajućem nivou prije svega u trenažnom smislu. Svjestan sam i te činjenica da zbog njihove mladosti će sigurno biti prisutne oscijalacije u zvaničnim ligaškim mečevima, ali probaćemo i na tome da napredujemo i da smanjimo to na najmanju moguću mjeru. Želja mi je da ova ekipa odigra veliki broj utakmica, zvaničnih i prijateljskih, jer sam siguran da je to jedini mogući način za njihov napredak", zaključio je Mitrović.

Bonus video: