tragaju za krivcem

Oružana pljačka pošte u Bloku V, ukradeno skoro hiljadu eura

Nakon što je od radnice uzeo oko 1.000 eura, koliko je bilo u radnom stolu, pljačkaš je istrčao iz poslovnice i pobjegao između zgrada
126 pregleda 0 komentar(a)
Pošta Blok 5, pljačka, Foto: Savo Prelević
Pošta Blok 5, pljačka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.08.2011. 18:30h

Nepoznati naoružani razbojnik prijeteći pištoljem, oko 17 časova iz Pošte 9 u Bloku 5 u Podgorici, uspio je da otme oko 1.000 eura.

Prema podacima iz policije razbojnik je u rukama držeći pištolj ušao u poslovnicu pošte u Bloku 5, a potom je prijeteći od radnice tražio da mu preda novac.

U vrijeme pljačke u pošti je osim radnice za pultom bio i radnik obezbjeđenja, koji nije mogao da reaguje jer ga je sve vrijeme razbojnik “držao na nišanu”.

Nakon što je od radnice uzeo oko 1.000 eura, koliko je bilo u radnom stolu, pljačkaš je istrčao iz poslovnice i pobjegao između zgrada.

Pljačka u Pošti 9 je odmah prijavljena policiji, brzo je blokiran cijeli kvart ali razbojnik nije uhapšen niti je otkriven njegov identitet.

Za vrijeme policijskog uviđaja, koji je trajao više od sat i po jer su inspektori uzimali tragove ali i snimke sa kamere, u poštu je htjelo da uđe nekoliko građana...

“Šta je ovo, opet pljačka. E na ovu su se poštu vala baš navadili”, bio je komentar penzionerke, koja je namjeravala da plati račune.

Policija pretpostavlja da je pljačkaš smislio razbojništvo i da je znao da su penzioneri dobili penziju, tako da je vjerovatno smatrao da će tokom popodneva u pošti biti novca.

Inače, Pošta 9 je u proteklih nekoliko godina često bila na meti pljačkaša, od kojih gotovo nijedan nije uhvaćen.