Gradska uprava: Davali smo im "Karuč", Tošković: Davali su nam polovinu

Danas se može vidjeti svrha rušenja naših poslovnih prostora i otimanja naše zemlje za proširenje granica gradilišta “Zetagradnje”, a ne izgradnje trotoara ili saobraćajnice
0 komentar(a)
Rušenje Barbara, Foto: Zoran Đurić
Rušenje Barbara, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.08.2011. 17:08h

Povodom navoda Miroslava i Mirjane Tošković vlasnika srušenog kafea “Barbara” kod Gradskog stadiona reagovali su iz Glavnog grada tvrdeći da je porodici Tošković i Radulović bilo ponuđeno 82.000 eura ili prostor restorana Karuč u Ulici Miljana Vukova, u samom centru grada.

Međutim, ponuda je odbijena, naveli su u saopštenju.

"Kao što je i poznato, nadležni državni organ - Uprava za nekretnine, procijenila je da tržišna vrijednost poslovnog prostora od 55m2 vlasništvo Mirjane Tošković iznosi 82.500,00 eura. Glavni grad je bio spreman da porodici Tošković isplati naknadu u procijenjenoj vrijednosti, međutim, porodica Tošković odbila je tu ponudu, na iznos od 1.500 eura po kvadratnom metru", piše u saopštenju.

Glavni grad je 22. jula na račun Depozita za eksproprijaciju Ministarstva finansija uplatio iznos od 165.000 eura.

"Novac je bio namijenjen za eksproprijaciju poslovnog prostora površine 55 kvadrata, vlasnice Mirjane Tošković i poslovnog prostora porodične zgrade površine 55 kvadrata, vlasnika Nikole Radulovića, radi izgradnje planiranih saobraćajnih, trotoarskih i javnih pješačkih površina u zahvatu DUP-a Nova varoš 2“, kazali su iz Glavnog grada.

Iz Glavnog grada su istakli da je u preliminarnim razgovorima, kad je započet proces eksproprijacije, porodicama Tošković i Radulović ponuđen prostor restorana Karuč u Ulici Miljana Vukova, u samom centru grada.

"Oni nijesu bili zainteresovani za ovu ponudu. S obzirom na to da porodice Tošković i Radulović nijesu prihvatile ni finansijsku ponudu Glavnog grada u visini vrijednosti koju je procijenila Uprava za nekretnine, ovaj državni organ je spise predmeta proslijedio Osnovnom sudu u Podgorici.

Sud će u vanpraničnom postupku odrediti naknadu porodicama Tošković i Radulović, a Glavni grad će, kao što je to i do sada činio, postupiti u skladu sa sudskom presudom", naveli su iz Glavnog grada.

Tošković: Davali nam 30 kvadrata

Miroslav Tošković sin vlasnice srušenog kafea “Barbara” tvrdi da su mu predstavnici Glavnog grada ponudili polovinu poslovnog prostora u Gradskom stadionu.

"Ponudili su mi polovinu restorana Karuč, odnosno 30 kvadrata, ili polovinu poslovnog prostora u Gradskom stadionu, odnosno 40 kvadrata, koji su pod sudskim sporom. To su izostavili iz Glavnog grada, jer su htjeli da nas prevare. Njihova ponuda ne znači ništa za petočlanu porodicu koja je u srušenim prostorijama živjela i radila", rekao je Tošković.

On je dodao da se sada može vidjeti svrha rušenja.

"Danas se može vidjeti svrha rušenja naših poslovnih prostora i otimanja naše zemlje za proširenje granica gradilišta “Zetagradnje”, a ne izgradnje trotoara ili saobraćajnice", kazao je Tošković.

On je dodao da vjeruje Sudu.

"I pored svih pokušaja vršenja kriminalnih radnji pojedinaca koji se sada slade tuđom mukom, vjerujem u Sud i vjerujem u pobjedu", zaključio je Tošković.

Bonus video: