U gašenju požara na Njegušima lakše povrijeđen vatrogasac

Danas je veliki požar zahvatio ogromnu površinu borove šume na Njegušima. Tačnije gori u mjestu Krstac, ali za sada kuće i domaćinstva nijesu u opasnosti
52 pregleda 0 komentar(a)
požar, zlatica, Foto: Savo Prelević
požar, zlatica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.08.2011. 16:09h

Jedan cetinjski vatrogasac je povrijeđen prilikom gašenja požara, koji je danas izbio na Njegušima, rečeno je Vijestima u vatrogasnoj službi tog grada.

Vatrogasac je zadobio lakše opekotine, i nadisao se dima, ali je odmah zbrinut u cetinjskoj bolnici, gdje je primio infuziju, ali je zatim otpušten kući.

Na teritoriji Cetinja trenutno bukte dva požara, jedan na Njegušima, drugi u katunskoj nahiji. Komandir vatrogasne jedinice Cetinje, Peđa Moštrokol, kaže da je kompletna jedinica od nedjelje na terenu, i da kako trenutno stoje stvari, tamo će ostati do daljnjeg.

"Danas je veliki požar zahvatio ogromnu površinu borove šume na Njegušima. Tačnije gori u mjestu Krstac, ali za sada kuće i domaćinstva nijesu u opasnosti. Kritičnija situacija je i dalje u selima Katunske nahije, odnosno na Čevu, gdje desetak vatrogasaca i dalje brani petnaestak kuća", kaže Moštrokol.

On dodaje da su požari toliki, da su im u pomoć pritekli i vatrogasci iz Podgorice, Budve i Kotora, kao i avijacija.

"Oni su dovezli nekoliko cisterni, ali su se morali vratiti zbog problema u svojim opštinama. Sa nama je na terenu i kompletno osoblje Nacionalnog parka „Lovćen“, a svoju cisternu na raspolaganje stavio nam je i vlasnik firme „Niksentrejd“ Dude Čavora sa Njeguša", kazao je Moštrokol.

Na raspolaganju vatrogascima je i kompletna lokalna uprava na čelu sa gradonačelnikom, kaže Moštrokol. On nije mogao da precizira kada će požari biti lokalizovani jer njihovo gašenje otežava jak, čak olujni vjetar na prostoru mjesne zajednice Čevo.

Bonus video: