STIHIJA UGAŠENA

Ugašen požar na Vrmcu koji je prijetio ljudima i kućama

Mandić je kazao da je najavažnije da su spašene kuće u Kavču do čijih pargova je u jednom momentu stizala vatra
63 pregleda 0 komentar(a)
požar Vrmac, Foto: Ivana Komnenić
požar Vrmac, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 23.08.2011. 14:00h

Veliki šumski požar koji je izbio u ponedjeljak na Vrmcu sa kavačke strane i prijetio ljudstvu i kućama oko 15 časova konačno je ugašen.

Komandir kotorskih vatrogasaca Maksim Mandić kazao je Vijestima oko 14 časova da je vatrena stihija potpuno ugašena, te da će ubrzo ekipe napustiti teren.

U borbi sa vatrenom stihijom pored vatrogasaca iz Kotora i Tivta učestvovali su dobrovoljci iz Krtola, Vojska Crne Gore sa dva kamiona, kao i četiri aviona sektora za vanredne situacije.

Mandić je kazao da je najavažnije da su spašene kuće u Kavču do čijih pargova je u jednom momentu stizala vatra.

On je kazao da misli da je je i požar u Stolivu takođe ugašen, te da nema preciznu informaciju s obzirom da je požar prešao na tivatsku teritoriju, te da je stoga prešao u nadležnost tivatske Vatrogasne jedinice.

Veliki požar na Dragalju još uvijek nije ugašen, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Bogoljub Brezić iz Perasta je tokom noći uspjelo da odbrani kuće u naselju Radojičići.

" Vatra se proširila preko brda, a zbog nepristupačnog terena ne možemo prići ovom dijelu. Reagujemo kada se spusti na polje, a tokom prethodne noći smo od vatre u više navrata uspjeli da odbranimo kuće.

Vatrena stihija se samo širi i rasplamsava. I ovaj požar jedino može ugasiti kiša. Ovako može gorjeti još mjesec dana" kazao je komandir peraških vatrogasaca Krsto Žmukić.

Preporučujemo za Vas