Odloženo suđenje: Medojević tražio direktan prenos sudskog postupka

Na optuženičkoj klupi su i Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković...
57 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.04.2018. 09:13h

Suđenje lideru PzP-a Nebojši Medojeviću, Momiru Nikoliću i grupi aktivista za pranje novca odgođeno je nakon što su Medojević i advokati odbrane tražili direktan prenos ovog sudskog postupka.

Prvooptuženi Medojević, obrazlažući zahtjev, kazao je da ovo suđenje baš kao i slučaj “državni udar” doživljava kao politički progon DF-a i da je motiv za njegovo pokretanje lična odmazda glavnog specijalnog tužioca Miliovoja Katnića.

“To ćemo i dokazati. Motiv postupka su moje izjave o učešću glavnog specijalnog tužioca na dubrovačkom ratištu, kazao je Medojević. On smatra da će im onemogućavanjem direktnog prenosa, biti ugrožena njihova prava na pravično suđenje.

“Glavni specijalni tužilac koji nije smogao snage da dođe složio se da suđenje bude direktno", dodao je optuženi Medojević.

Tvrdnje optuženog Medojevića da je riječ o političkom progonu specijalna tužiteljka Lidija Vukčević ocjenila je kao proizvoljne.

“Specijalno državno tužilaštvo u istrazi koja je sprovedena prikupilo je pravno valjane dokaze na osnovu kojih je pogignuta optužnca koju je nakon kontrole potvrdio Viši sud. Ovdje se ne radi o političkom progonu već pravnom postupku. Suđenje je javno i javnost na taj način može biti upoznata o toku postupka, kazala je tužiteljka Vukčević.

Dodala je da je ona obrađivač optužnice zbog čega kao zamjenik glavnog specijalnog tužioca istu zastupa u ovom postupku.

O zahtjevu advokata odbrane i optuženog Medojevića odluku će donijeti predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica.

Sudija specijalnog odjeljenja podgoričkog Višeg suda Vesna Pean naredno suđenje je zakazala za 30.maj.

Specijalno državno tužilaštvo Medojevića i biznismena iz Republike Srpske, Momira Nikolića, tereti da su na čelu kriminalne grupe koja je prala novac.

Na optuženičkoj klupi su i Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Jovanović.

Bonus video: