Osumnjičeni da je izazvao požar iznad Stoliva se pravda pijanstvom

Petković je sudiji objasnio da je svratio u hladovinu da upali cigaretu i odmori se, kao i da je vatru pokušao sam da ugasi, ali da u tome nije uspio jer je bio pijan
0 komentar(a)
požar Stoliv, Foto: Skalaradio.com
požar Stoliv, Foto: Skalaradio.com
Ažurirano: 23.08.2011. 11:47h

Istražni sudija kotorskog suda Špiro Pavićević nakon saslušanja odredio je pritvor od 30 dana državljaninu Srbije Draganu Petkoviću (59) iz Bojnika, zbog osnovane sumnje da je, prouzrokovanjem požara, počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Službenici kotorske policije juče su uhapsili Petkovića, nakon obavještenja od strane kolega iz Tivta, po prijavi od strane građana, u kojoj se navodi da je Petković izazvao požar u naselju Donji Stoliv, a potom pobjegao u pravcu Lepetana.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je Petković u naselju Donji Stoliv prouzrokovao požar, na način što je upotrebom otvorenog plamena - upaljačem zapalio nisko rastinje pored lokalnog puta Prčanj - Lepetani, nakon čega je, sumnja se, požar koji je je prouzrokovao, usljed jakog vjetra, zahvatio površinu od oko 5.000 metara kvadratnih, čime su, pored pričinjene veće materijalne štete, dovedeni u opasnost životi i imovina ljudi koji žive ili trenutno borave u pomenutom naselju- saopšteno je iz Uprave policije.

Petković je juče pred sudijom kazao da nije namjerno podmetnuo požar, te da je tog dana bio pijan, da je bacio opušak cigarete u žbun pored puta, te da je pokušao nogama da utapka žarište koje se bilo aktiviralo, ali nije uspio, nakon čega se udaljio prema Lepetanima.

Petković je nezaposlen, i kazao je da je došao u Crnu Goru zbog liječenja kičme.

Požar u Stolivu koji je izbio 21. svgusta i zahvatio površinu od pet hiljada kvadrata, širi se munjevitom brzinom a gašenje je otežano zbog vjetra i nepristupačnog terena I do danas je zahvatio površinu od preko 30 hiljada kvadrata.

Bonus video: