Uhapšen Rus koji je učestvovao u udesu u Baru u kom je poginuo policajac

Dok je nesrećnom policajcu ukazivana pomoć, ruski državljanin je nestao, a pronađen je tri sata kasnije u širem okruženju mjesta udesa
175 pregleda 0 komentar(a)
udes Bar Utjeha, Foto: Anto Baković
udes Bar Utjeha, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 23.08.2011. 11:12h

Barska policija uhapsila je juče oko 2 časa ruskog državljanina, učesnika saobraćajnog udesa preksinoć na magistralnom putu Bar-Ulcinj u kojem je smrtno stradao saobraćajni policajac Duško Jašović (28).

Istražni sudija Osnovnog suda u Baru Ljiljana Joković potvrdila je juče „Vijestima“ hapšenje, ne otkrivajući identitet ruskog državljanina.

Ona je potvdila i da su u udesu učestvovali dva vozila i jedan motocikl, da su u „pasatu“ barskih tablica bili dvojica mladića iz Bara koji nijesu povrijeđeni, te da je Rus bio u BMW-u kotorskih tablica.

"Sve okolnosti o ovoj saobraćajnoj nesreći otkriće pokrenuta istraga" kazala je sudija Joković.

„Vijesti“ nezvanično saznaju da se nesrećni Jašović preksinoć bio na dužnosti, te da se oko 21,50 vraćao na „vespi“ u Bar iz rejona Utjehe.

Prema istim navodima, u kobnom trenutku Jašović je vozio iza „pasata“ na pravom dijelu magistrale od mosta prema krivini za Veliki Pijesak, kada je iz suprotnog smjera na njihovu kolovoznu traku prešao BMW. Nakon toga, uslijedili su kontakti troje vozila i stradanje Jašovića.

Dok je nesrećnom policajcu ukazivana pomoć, ruski državljanin je nestao, a pronađen je tri sata kasnije u širem okruženju mjesta udesa.

Jašović je među policajcima slovio za omiljenog kolegu koji je bio veoma uvažavan među građanima, naročito u rejonu koji je pokrivao. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

Jašović će biti sahranjen danas popodne u rodnom Plavu.

Bonus video: