Kakav oblik lica imaju nevjerni muškarci?

Istraživanja pokazuju da su muškarci širokog lica skloniji flertu, otvoreniji prema ženama i voljniji da se predaju strasti u trenutku
129 pregleda 0 komentar(a)
dečko, Foto: Shutterstock.com
dečko, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.08.2011. 07:30h

Naučnici izgleda obožavaju da se bave proučavanjem fenomena prevare, a u najnovijim studijama tvrde da se po obliku lica muškarca može lako vidjeti da li je sklon nevjerstvu.

Istraživanja pokazuju da su muškarci širokog lica skloniji flertu, otvoreniji prema ženama i voljniji da se predaju strasti u trenutku.

Za muškarce užeg lica kažu da su otvoreniji i iskreniji prema partnerkama, pa samim tim su i vjerniji.

"Naš rad na ovoj temi dokazao je da se muškarci šireg lica osjećaju moćnijima, a takvi osjećaji vode manje etičnom ponašanju koje uključuje laži i prevare", rekao je autor projekta, doktor Majkl Haselhuhn sa Univerziteta Viskonsin u Milvokiju.

Kao primjer muškaraca koji vole da flertuju i zavode dr Haselhuhn je naveo neke od slavnih ličnosti, kao što su glumac Džek Nikolson i fudbaler Vejni Runi, koji imaju široko lice, a poznati su po brojnim avanturama.

Istraživanja pokazuju da su muškarci širokog lica skloniji flertu

Da bi lakše potvrdio svoju teoriju, dr Haselhuhn je studentima zadao određene uloge, trebali su da glume agente nekretninama i kupce.

Nakon završenog zadatka pokazalo se da su studenti šireg lica bili slatkorječivi i spremniji da slažu.

Bonus video: