Nakon incidenta na aerodromu Golubovci, saobraćaj ponovo normalizovan

Aerodromska pista je očisćena tokom noći, pa avioni od jutros nesmetano slijeću i uzlijeću sa podgoričkog aerodroma
130 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2011. 07:02h

Aerodrom u Podgorici jutros je ponovo otvoren za saobraćaj, pošto tokom noći nije radio, zbog incidenta prilikom slijetanja protivpožarnog aviona.

Kako javlja novinska agencija Aerodromska pista je očisćena tokom noći, pa avioni od jutros nesmetano slijeću i uzlijeću sa podgoričkog aerodroma.

Oštećen avion

U nezgodi koja se sinoć oko 19 časova dogodila na aerodromu Golubovci oštećen je avion za gašenje požara crnogorskog MUP-a "er traktor fajerbos".

Udes se dogodio prilikom slijetanja letjelice sa južne strane, na oko kilometra ipo od glavne aerodromske zgrade. Tokom slijetanja, najvjerovatnije, nije aktivirao mehanizam za izbacivinje točkova, zbog čega je došlo do manjeg oštećenja na stajnom trapu, saznaju "Vijesti".

Poslije incidenta, aerodrom je zatvoren za saobraćaj, a tu informaciju “Vijestima” je potvrdio i direktor podgoričkog aerodroma Petar Glomazić.

"Zbog nezgode na poletno-slijetnoj stazi morali smo da otkažemo večernje letove, ali očekujemo da će saobraćaj biti uspostavljen u jutarnjim časovima", izjavio je Glomazić.

I direktor JP "Aerodromi Crne Gore" Milovan Đuričković potvrdio je da je došlo do incidenta i kazao da je u toku raščišćavanje piste od materijala koji se polomio tokom slijetanja aviona.

Komandant avio-helikopterske jedinice Sektorta za vanredne situacije i civilnu bezbjednost MUP-a Slavko Ilić izjavio je za "Vijesti" da je, prema informacijama koje posjeduje, avion sletio bez većih oštećenja,

"Pilotu na sreću nije ništa. Taj avion je letio cijeli dan i gasio požare u Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini. Za nekoliko dana avion će biti spreman da ponovo leti", kazao je Ilić.

Zbog nezgode su otkazana dva leta Montenegro erlajnza i dva leta JAT-a na relaciji Podgorica - Beograd.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacij Zoran Begović nije želio da detaljnije komentariše incident.

“Nema ništa od nezgode. Avion će sjutra da leti”, kazao je kratko on.

Crnogorska avio helikopterska jedinica ima četiri aviona za gašenje požara, dva “dromadera” i dva “er traktor fajerbos”, koji su posljednjih dana bili u punom pogonu zbog brojnih požara u zemlji regionu.

Uviđaj nezgode, koji je pod reflektorima radila podgorička policija, istražni sudija Osnovnog suda u Podgorici, predstavnici Agencije za civilno vazdzhoplovstvo i aerodoroma, trajao je do kasno u noć.

Galerija

Bonus video: