Mrvaljević slobodan u prvom kolu

Rival Mrvaljevića u drugom kolu biće mu pobjednik meča između Ejana Bartona iz Velike Britanije i Islama Bozbajeva iz Kazahstana, odlučeno je žrijebom u Parizu.
73 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: LUKA ZEKOVIĆ
Srđan Mrvaljević, Foto: LUKA ZEKOVIĆ
Ažurirano: 22.08.2011. 17:03h

Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević slobodan je u prvom kolu, dok će mu rival u drugom kolu na Svjetskom prvenstvu u Parizu, u kategoriji do 81 kilogram, biti pobjednik meča između Juena Bartona iz Velike Britanije i Islama Bozbajeva iz Kazahstana, odlučeno je žrijebom u Parizu.

Ako prebrodi drugo kolo, rival u trećem kolu bio bi bolji iz meča između Japanca Masahira Takamacua i Koreanca Guj Min Kima.

U ovom kategoriji, inače, takmičiće se 86 boraca, a borbe počinju 25. avgusta.

Nikola Vulević u kategoriji do 100 kg, u kojoj će nastupiti 57 takmičara, za protivnika će imati Brazilca Leonarda Leitea. Ako bude uspješan u prvom kolu, Vulević će za protivnika u drugom kolu imati pobjednika meča između Kenjija Jahate sa Filipina i Terevata Homklina sa Tajlanda.

U kategoriji preko 100 kg, u konkurenciji 57 takmičara, teškaš Marko Radulović u prvom kolu sastaće se sa Grzegorcem Ejtelom iz Poljske. Eventualni protivnik Radulovića u drugom kolu biće pobjednik duela Van So Kim iz Koreje i Zvijad Kanjalijašvili iz Gruzije.

Kategorije do 100 kg i preko 100 kg na programu su 27. avgusta.

Inače, na Svjetskom prvenstvu nastupiće 880 takmičara iz 132 zemlje, od čega 524 takmičara u muškoj konkurenciji, a 356 u ženskoj.

Bonus video: