Željko Bošković osumnjičen da je lažnim ispravama podigao tri kredita

Policija je, kako je saopšteno, aktivnost preduzeli u okviru nastavka kontrole realizovanih kredita kod MFI "Agroinvest" - Filijala Berane
137 pregleda 0 komentar(a)
Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.08.2011. 15:47h

Službenici Filijale za suzbijanje privrednog kriminaliteta Berane podnijeli su Osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv vlasnika i direktora firme "Mopal", Željka Boškovića (29) iz Berana, zbog sumnje da je zloupotrijebio položaja u privrednom poslovanju i falsifikovanje isprave.

Policija je, kako je saopšteno, aktivnost preduzeli u okviru nastavka kontrole realizovanih kredita kod MFI "Agroinvest" - Filijala Berane.

"Policijske mjere upućuju na sumnju da je Ž.B. krivična djela počinio na način što je, u periodu novembar - decembar 2009. godine, kao odgovorno lice - vlasnik i izvršni direktor privrednog društva "Mopal" d.o.o. Berane, zloupotrebom svog službenog položaja pribavio sebi ili drugom imovinsku korist u iznosu od 30.000 eura, realizujući tri kredita kod MFI "Agroinvest" - Filijala Berane", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bošković je kako se sumnja, krajem 2009. godine, prilikom realizacije pomenuta tri kredita u pojedinačnim iznosima od po 10.000 eura, sačinjavao i upotrebljavao lažnu kreditnu dokumentaciju - administrativne zabrane i potvrde o visini primanja za žirante, koristeći u tu svrhu lažne pečate preduzeća i falsifikujući potpise odgovornih lica JP "Komunalno" - Berane i JP "Vodovod i kanalizacija" - Berane, kao i prikazujući žirante kao zaposlene u firmi "Mopal" čiji je on vlasnik.

Bonus video: