Lokal "Barbara" srušen, vlasnica završila u policiji

Nakon što je izbacivanje stvari završeno intervenisali su policajci koji su izvukli vlasnicu kafea "Barbara" koja se opirala
99 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2011. 18:11h

Mirjana Tošković, vlasnica kafea "Barbara", privedena je u policijsku stanicu zbog ometanja predstavnika Uprave za nekretnine, koji su sproveli postupak eksproprijacije poslovnih prostora porodica Tošković i Radulović koji se nalaze kod Gradskog stadiona.

TV Vijesti

Tošković se zaključala u prostoriju do lokala "Barbara" i nije htjela da izađe. Radnici Agencije za stanovanje su po nalogu predstavnika Uprave za nekretnine provalili u poslovne prostorije porodice Tošković i nakon nekih pola sata počeli sa izbacivanjem stvari iz prostorije u kojoj se nalazila Mirjana.

Nakon što su izbacili stvari, policajci su izvukliMirjanu, koja se opirala, iz prostorije i priveli je u područnu jedinicu Podgorica.

Miodrag Radulović komšija Toškovića se pitao zašto ne može da se sačeka sud da riješi pomenuti spor

"Tošković je privedena u područnu jedinicu Podgorica, a protiv nje će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", rekla je Ralević.

Ona je dodala da Mirjana Tošković neće biti zadržana duže u pritvoru i biće puštena čim se od nje uzme izjava. Miroslav Tošković sin vlasnice kafea "Barbara" ,rekao je da su predstavnici Uprave za nekretnine tražili od policajaca da provale u njihove prostorije.

"Policajci su se konsultovali sa Upravom policije i nisu htjeli to da učine. Tako da su predstavnici Opštine u pomoć doveli radnike Agencije za stanovanje. Lilja Vladičić iz Uprave za nekretnine je podnijela prijavu protiv moje majke zbog ometanja u vršenju službene dužnosti", naveo je Tošković.

On tvrdi da u postupku eksproprijacije ne postoji javni interes.

"Nije mi jasno zašto iz Glavnog grada žure sa rušenjem. Zar je problem da se sačeka odluka Upravnog suda. Predstavnici Opštine ulaze u naš posjed silom i bez ikakve nadoknade. Petočlana porodica će zbog njih sada biti na ulici", kazao je Tošković.

Miodrag Radulović komšija Toškovića se pitao zašto ne može da se sačeka sud da riješi pomenuti spor.

"Objekat od 14 kvadrata su mi srušili i do dana današnjeg nisam dobio novac i kompenzaciju za to. Možda ovim rušenjem žele da se što prije završi privatna zgrada "Zetagradnje" do nas", kazao je Radulović.

On ističe da se obratio zaštitniku ljudskih prava koji mu je odgovorio pismenim putem.

"U svom obraćanju nama pismenim putem zaštitnik ljudskih prava se slaže da bi trebalo da se sačeka odluka suda", dodao je Radulović.

Mislili da su djeca u prostoriji

Nesuglasice dvije pomenute porodice sa predstavnicima Glavnog grada počele su još u februaru kada su Toškovići i Radulovići, nezadovoljni ponuđenim obeštećenjem, tužili Glavni grad

Nakon što su predstavnici Centra za socijalni rad došli i uvjerili se da je u prostoriji samo Mirjana Tošković koja je kasnije privedena, predstavnici Uprave za nekretnine su naložili da radnici Elektrodistribucije prekinu kablove za struju i da se počne sa iznošenjem stvari.

Radnici “Zetagradnje” su , odmah nakon rušenja poslovnih prostora porodica Tošković i Radulović proširili ogradu gradilišta obližnje zgrade i ogradili prostor gdje su bili pomenuti prostori.

Nesuglasice dvije pomenute porodice sa predstavnicima Glavnog grada počele su još u februaru kada su Toškovići i Radulovići, nezadovoljni ponuđenim obeštećenjem, tužili Glavni grad.

Vladičić:Sve je po zakonu

Ljilja Vladičić predstavnica Uprave za nekretnine kazala je da se ništa ne radi mimo zakona.

"Uprava za nekretnine vodi postupak i mi smo dužni da uđemo u ove prostorije. Sve se radi po zakonu. Na vlasniku je da li će prihvatiti visinu nadoknade koju mu Glavni grad nudi. Ako nisu zadovoljni mogu sudskim putem da dođu do obeštećenja koje zahtijevaju, ali rušenje se ne odlaže. Ovdje se radi saobraćajnica i trotoar i to jeste javni interes. Novac je uplaćen na račun, po 82.000 koje je Grad ponudio za poslovne objekte i Toškovićima i Radulovićima", rekla je Vladičić.

Galerija

Bonus video: