PRIJETNJE NASILJEM

Šef ANB-a u Pljevljima: Slušaj, iza mene stoji država, mogu da radim šta hoću!

Stijepović tvrdi da se zbog prijetnji obratio policiji, gdje je naišao na niz opstrukcija
70 pregleda 0 komentar(a)
ANB, Foto: Arhiva "Vijesti"
ANB, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.03.2019. 14:23h

Žabljačanin Miloš Stijepović optužio je visokog službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Velimira Jolovića da mu je prijetio smrću riječima: "Otvoriću ti lobanju, iza mene stoji država".

Stijepović tvrdi da se zbog takvih prijetnji obratio policiji, gdje je naišao na niz opstrukcija, dok je osnovni državni tužilac prijavu odbacio uvažavajući svjedočenje dvojice službenika ANB-a Miroslava Kovačevića i Bratislava Joknića, kojima je Jolović šef.

"Simptomatično je da tužilac nije kao dokaz uvažio listing poziva koji nedvosmisleno dokazuje da me je Jolović zvao dva puta za sat vremena tog dana, niti je želio da provjeri da li su njih trojica zaista tada bili zajedno. U posjedu sam informacija da nisu", kazao je Stijepović za "Vijesti".

"Kazao je da želi da se sretnemo, da se vidimo kako bismo nešto riješili jer mi je on prijatelj", tvrdi Stijepović

On je ispričao kako ga je sredinom jula nazvao Jolović navodno tražeći izvjesnog Danka, te da je nakon objašnjenja kako je dobio drugog čovjeka, kazao kako njega i traži.

"Kazao je da želi da se sretnemo, da se vidimo kako bismo nešto riješili jer mi je on prijatelj", tvrdi Stijepović.

Po njegovim riječima, nakon što je odbio da se sastanu jer je sa maloljetnim sinom već bio krenuo na put, Jolović mu se obratio riječima: "Slušaj Stijepoviću, iza mene stoji država, ja mogu da radim šta hoću, otvoriću ti lobanju, živ se nećeš vratiti iz Srbije, što ćeš vidjeti brzih dana".

Opširnije u štampanom izdanju