VATROGASCI U POSLU

U Bjelopavlićima danas preko 50 požara

Područje zahvaćeno vatrom danas su obišli članovi Opštinskog kriznog štaba i predsjednik Opštine Branislav Đuranović
0 komentar(a)
Australija, požari, Foto: Reuters
Australija, požari, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2019. 14:23h

Pripadnici danilogvradske službe zaštite danas su gasili više od 50 požara širom bjelopavlićke ravnice.

Načelnik Službe zaštite Goran Radulović kazao je „Vijestima“ da se vatra pomognuta vjetrom  brzo širila kroz sitno rastinje, šipražje, voćnjake i vinograde.

„Vatra u Donjim Rsojevićima prema Višu  koju  smo uz pomoć avio jedinice MUP-a gasili skoro cijeli dan još gori, a naše jedinice uspjele su da lokalizuju i potpuno ugase požare u Barama Šumanovića, Višu, Prentinoj Glavici, Boanu i Vučici, na žalost nismo mogli intervenisati u mjestu Lubovo i nepristupačnom šumskom pojasu Rova. Da vatra u tom dijelu ne bi zahvatila kuće organizovali smo dežurstva“, kazao je Rdaulović .

Stogodišnji dub koji je u Grliću zapalio nesavjesni pojedinac vatrogasci su, kazao je  Radulović pokušali ugasiti sa dvije cistjerne vode, a mještani su  motornom šegom  bezuspješno pokušali da probiju do srži kako bi spasili ovaj vjekovni simbol..

Područje zahvaćeno vatrom danas su obišli članovi Opštinskog kriznog štaba i predsjednik Opštine Branislav Đuranović.

Đuranović se  zbog velikog napora koji su uložili da bi se požari lokalizovali i izbjegla veća materijalna šteta zahvalio pripadnicima Službe zaštite, specijalnoj jedinici MUP-a Crne Gore koja je sa avio-helikopterskom eskadrilom djelovala na području Danilovgrada i mještanima. 

Komisija za procjenu štete nastale od požara  formirana je danas, a u narednih nekoliko dana obići će domaćinstva u Mosorima, Krivoj ploči, Potkraju, Međicama i ostalim vatrom zahvaćenim područjima, kako bi  se napravila procjenu štete.