AUTOMOBILIZAM

Sezona auto trka kreće u maju na Podima

89 pregleda 3 komentar(a)
Auto trka Podi-Herceg Novi
Auto trka Podi-Herceg Novi
Ažurirano: 05.04.2019. 00:05h

Prva ovogodišnja brdska trka, /BAT Podi-Herceg Novi biće održana 12. i 13. maja na Podima, u organizaciji Auto-moto sportskog kluba Podi iz Herceg Novog, a uz podršku Opštine grada, TO Herceg Novi, Hipotekarne banke i brojnih pojedinaca zaljubljenika u sport...

Prema najavama organizatora ovogodišna trka okupiće ponovo najbolje vozače Crne Gore, a očekuje se učešće oko 50 takmičara iz naše države, a među njima i oni najbolji koji su proteklih godina osvajali šampionske titule.

"Od završetka prošlogodišnje trke radili smo na pripremama za organizaciju predstojeće. Pripremali smo stazu, sve strukture organizacije u želji da ove godine najbolje takmičare iz Crne Gore i regiona dočekamo na najvišem mogućem nivou i svima pružimo maksimalne uslove za ostvarivanje vrhunskih rezultata", kazala je jedna od organizatorki trke Slađana Radović.

Samo dvije nedjelje kasnije takmičenje se seli se na stazu Kotor - Trojica, a Slađana Radović smatra da će i pored visokog stepena kvaliteta organizacije i takmičarskog značaja ove godine kotorska trka imati drugačiju dimenziju.

"Naši prijatelji iz Kotora su uvijek znali kako da organizuju pravi spektakl, ali će ove godine nažalost izostati podrška Tripa Bukilice. Tripo je decenijama bio jedan od simbola organizacije brdske trke Kotor - Trojica, kao i veliki zaljubljenik u auto sport. Tokom decenija rada u autOmobilizmu mnogo je dao crnogorskom sportu i svakako da je automobilizam značajno izgubio njegovim odlaskom, ali svakako da Kotor ima dosta profesionalaca koji će trku organizovati na najbolji mogući način. Naš klub će svakako na početku sezone odati počast velikom prijatelju i zaljubljeniku u auto-moto sport i na taj način mu se, donekle, odužiti za njegov višedecenijski rad", kazala je Radović.

Kalendar takmičenja za 2018. godinu: 12. - 13. maj BAT Podi - Herceg Novi, 26. - 27. maj BAT Kotor- Trojica, 2. - 3. jun BAT Kuči, 16. - 17. jun BAT- Glava Zete, 7. - 8. jul BAT Lovćen, 18. - 19. avgust BAT Pljevlja, 6. - 7. oktobar BAT Dubrovnik.